Mersin’den 5 milli sporcu Paris’te!

25 Temmuz 2024 Perşembe 16:42

Paris’te gerçekleştirilecek 2024 Olimpiyat Oyunları’nda milli sporcular, 18 branşta madalya mücadelesinde yer alacak. Mersin’den ise 5 milli sporcu, Paris’te yapılan 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları ve Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda mücadele etme gururunu yaşıyor.

HEDİYE EROĞLU

 

Cumhuriyet tarihimizde katıldığımız ilk Olimpiyat Oyunları olan Paris 1924’ten tam 100 yıl sonra yeniden Paris’te, 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan 33. Yaz Olimpiyat Oyunları Paris 2024 için Team Türkiye Kafilemiz İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen törenle yola çıktı.

Uğurlama törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da katıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te 26 Temmuz-11 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek dünyanın en büyük spor organizasyonunda 102 milli sporcu madalya mücadelesi verecek.

Milli sporcular Paris'te atıcılık, atletizm, badminton, yol bisikleti, boks, artistik cimnastik, eskrim, güreş, halter, judo, kürek, masa tenisi, modern pentatlon, okçuluk, tekvando, voleybol, yelken ve yüzme branşlarında yarışacak.

 

İŞTE MERSİN’İN OLİMPİYAT GURURLARI

Mersin’den ise 5 milli sporcu, Paris'te gerçekleşecek olan olimpiyat oyunlarında ülkemizi temsil ederek madalya mücadelesi verecek.

Sırıkla atlamada son Avrupa 3.sü Mersinli Ersu Şaşma atletizmde ülkemizi temsil edecek.

Atıcılıkta, Yusuf Dikeç, Beijing 2008’den bu yana üst üste 5. kez Olimpiyat Oyunlarında ülkemizi temsil ederek atıcılık tarihimizde en çok Olimpiyata katılan sporcu olacak. 

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda ise atletizmde Muhammet Khalvandi ile Muhammet Atıcı, teniste ise Ahmet Kaplan mücadele edecekler.

 

MERSİN'DE 55 FARKLI BRANŞTA FAALİYET GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, kentte 53 tesiste 55 farklı branşta faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. Demir, yapılan spor çalışmalarının artık meyvelerini almaya başladıklarını vurgulayarak, sporcuların başarılarını Paris'te görmeyi beklediklerini ifade etti.

Ökkeş Demir, milli sporcuları önemli bir organizasyona göndermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, büyük başarılar beklediklerini dile getirdi.

Demir, “Sporcularımızla sürekli iletişim halindeyiz ve onların umutlu olduklarını görüyoruz. Türk bayrağını gururla dalgalandıracaklarına inanıyoruz. Bu sporcular, diğer genç sporcular için rol model olacak. Heyecanla ve sabırsızlıkla başarılarını bekliyoruz. Sporcularımızın başarısı için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Spor alanında sürekli ilerleyerek, sporcularımızın ülkemizi gururlandıracağına inanıyoruz” dedi.