MİY, Konya’yı 2-0 geçti

6 Kasım 2022 Pazar 23:09

TFF 3’ncü Lig 1’nci Grupta haftalardır liderliği kimseye kaptırmayan Yeni Mersin İdman Yurdu A.Ş., seriyi sürdürüyor.

Haftasonu Mersin Stadyumu’nda seyircisi önünde lige tutunmaya çalışan 1922 Konyaspor’u ağırlayan MİY, karşılaşmayı 2-0 kazanarak liderliğini sürdürdü.

Maça tutuk başlayan Kırmızı Lacivertliler, Onur Erdem Beytaş’ın  17. Dakikada ceza sahasının dışından attığı sert şutla 1-0 öne geçti. Attığı gol dışında ciddi bir atak geliştiremeyen Mersin ekibi ilk yarıyı bu skorla kapattı.

İkinci yarıya iyi başlayan ekip konuk takım oldu. İkinci yarının başlarında Mersin idmana Yurdu kalesine daha çok ziyaret etmesine rağmen gol atmayı beceremedi. Toparlanan kırmızı şeytanlar rakip kaleye giderek pozisyon üretmeye başladı. 60 ve 70. Dakikalarda 2 topu direkten dönen Mersin ekibi ataklarını sıklaştırmaya başladı. 81. Dakikada Ömer Önder skoru 2-0’a getirdi. Maçın son dakikalarında 3. Golü arasa da bulamadı. Karşılaşma 2-0 Mersin idman Yurdu’nun üstünlüğü ile bitti.

Bu skorla birlikte ligde en yakın takipçisi ile olan 6 puanlık farkı koruyan Yeni MİY, üst üste 8’inci maçını da kaybetmedi.

Bu sezon evinde oynadığı 5 maçtan da galibiyetle ayrılan Kırmızı Lacivertliler puanını 25’e yükseltti. Yeni MİY, 11. Hafta maçında 13 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Şile Yıldız’a konuk olacak.