Skandal istismar davasında gözler son duruşmada!

5 Mayıs 2024 Pazar 17:55

Mersin Evliya Çelebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 2022’de öğretmen Semih G.’nin ikisi lise bir, diğer ikisi ise lise son sınıf öğrencisi 4 erkek çocuğa cinsel istismar suçlamasıyla yargıya taşınan skandalda gözler 13 Haziran’da görülecek son duruşmada.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Yenişehir ilçesinde bulunan Evliya Çelebi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde 2022’de yaşandığı iddia edilen 4 erkek lise öğrencisine cinsel istismar davasında gözler 13 Haziran’da görülecek karar duruşmasında.

 

ÖĞRENCİYİ GECE ÖĞRETMENLER ODASINA ÇAĞIRDI

İddiaya göre öğretmen Semih G., okulun yatılı bölümünde okuyan bir öğrencisine mesajlar atarak yakınlık kurmaya çalıştı. Mesajlarında, “Kalpli öpücüklü’ emojiler kullanan ve “Müdürden sonra en yetkili benim seni gerçekten sevdim okul birincisi olarak yurtdışına gideceksin, hayallerini gerçekleştireceksin. Sadece bana güven. Ben de sana güveneceğim ve kuralları unutma tüm yazışmalar konuşmalar aramızda. Ve yazdıktan sonra hemen siliyorsun her şeyi, bir de ben yazmadan bana yazmıyorsun, anlaştık mı birincim” ifadeleri kullanan öğretmen G. bununla da yetinmedi.

Yine iddiaya göre; Öğrenciyi kimseye haber vermeden ve görünmemesini tembihleyerek gece nöbet tuttuğu öğretmenler odasına çağıran Semih G., burada öğrenciden kendisine masaj yapmasını istedi. G. ayrıca kendisi de öğrenciye masaj yaptı.

Babası cezaevinde bulunan öğrencinin olayın ardından hal ve hareketlerinde değişim görülmesi üzerine annesi sınıf öğretmeni ile görüşerek oğlundaki değişimleri anlamaya çalıştı.

 

MÜFETTİŞ GELDİ AMA DOSYA KAPANDI

Bu esnada okulda öğrenciler arasında ki sohbette cinsel istismar iddialarının gündeme gelmesi üzerine aileler endişeye kapılarak okul idaresine başvurdu. Ancak yine iddiaya göre okul yönetimi öğretmeni korumaya çalıştı. Bunun üzerine veliler müfettiş talep etti. Okula gelen müfettişin öğrencilerle yaptığı görüşmelerde skandal iddialar gündeme geldi.

Öğretmen Semih G.’nin öğrencilere attığı mesajlar ortaya çıkarken, istismara uğrayan gençlerden bazılarının yaşadıklarını anlatması ile 2 ay süren incelemede olaylar ortaya çıksa da öğretmene yönelik herhangi bir işlem uygulanmadı, iddiaya göre dosya kapatıldı.

 

VELİLER EMNİYETE GİDEREK SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

İdari soruşturmadan sonuç alınmaması üzerine 4 aile İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubeye giderek, öğretmen Semih G. ile ilgili şikayette bulundu. Ertesi gün öğretmen G. tutuklanırken konu yargıya taşındı. 

Suçlamalara ilişkin savcının hazırladığı iddianamenin kabul edilmesi ile geçen yıl Mayıs ayında Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesince dava açıldı. Öğretmen G., ikinci duruşma sonrası tutuksuz yargılanırken görevinden de uzaklaştırıldı.

 

BİR ÇOCUK İLE İLGİLİ SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Aradan geçen sürede görülen duruşmalarda ısrarla suçlamaları reddeden Semih G., “Ben çok iyi bir öğretmenim, Öğretmen öğrenci ilişki çerçevesinde yaptım tüm bunları. Ben maddi manevi öğrencilerime destek olurum, çok seviyorum onları” savunması yaptı. 

Ancak mahkeme heyetinin çelişkili savunmalara karşı sık sık sorularla ve delilerle suçlamaları hatırlatarak, amacını sorgulaması ile zaman zaman iddialarla ilgili çocukları suçlayan öğretmen Semih G., daha sonrasında ise bir çocuğa yaptığı istismarı kabul ederek, az ceza ile kurtulmanın yollarını aradı.

 

OKUL YÖNETİMİNDEN, “EFEMİNEN ÇOCUKLAR SAVUNMASI”

Yine iddiaya göre; bu süreçte 2 çocuk mezun olurken eğitimine devam eden diğer 2 çocuk okulda mobbing ve baskıya maruz kaldı. Okul yönetiminin ‘efeminen çocuklar onlar zaten’ diyerek öğretmeni savunmaya çalıştığını iddia eden veliler, öğrencilerin eğitim hayatının sekteye uğratılmaya çalışıldığını da savundular.

 

MİLİ EĞİTİM SÜMENALTI MI ETTİ?

Öte yandan veliler bu süreçte sık sık İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerek dilekçeyle gerek görüşme talebinde bulunarak konuyla ilgili destek istediklerini ama cevap alamadıkları gibi olayın sümen altı edilmeye çalışıldığını da ileri sürdüler.

 

“TÜM ÇOCUKLAR İÇİN ADALET İSTİYORUZ”

Olayın ilk yaşandığı 2022 yılı Ekim- Kasım döneminden buyana zorlu bir mücadele veren 4 çocuk ve velisi adalet istiyor. Davanın Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesinde 13 Haziran 2024 günü saat 11:45’de görülecek duruşması öncesi yetkililere seslenen aileler, başka çocukların da benzer olaylar yaşamasının önüne geçilmesi gerektiğini dile getirdiler.

Karar duruşması olması beklenen 13 Haziran’daki 6’ıncı celse öncesi veliler, “Sadece kendi çocuklarımız değil bu ülkenin tüm çocuklarını korumak adına yaklaşık 2 yıldır bu mücadeleyi veriyoruz. Adalet istiyoruz” dediler.