İSK’nin geleneksel Yaz Karma Sergisi açıldı

23 Temmuz 2024 Salı 15:26

Yaz aylarının bu dingin günlerinde, sanatın iyileştirici gücüyle yola çıkan İçel Sanat Kulübü; geleneksel Yaz Karma Sergisi’nin kapılarını açtı. Ahmet Yeşilden, Doğan Akçaya usta sanatçılara ait 50 eserin yer aldığı sergi Eylül ayına kadar gezilebilecek.

Mersin’in Amiral gemisi olan İçel Sanat Kulübü, kent kültür sanatına yön vermeye devam ediyor. Sıcak havalarda sanatseverlerin nefes almalarını sağlayacak muhteşem bir Yaz Karma Sergisi’nin kapılarını açan kulüp, Mersinlileri bekliyor…

Mersin’in önde gelen 25’e yakın sanatçının 50 eserinin yer aldığı sergide; yaz aylarının bu dingin günlerinde ve sanatın iyileştirici gücüyle yola çıkılarak hazırlanan Yaz Karma Sergisi’nin açılışı düzenlenen kokteyl ile gerçekleştirildi.

Kokteyle Kulüp Başkanı Fatih Alkar, kent yöneticileri ve sanatçılar katıldı.  

 

USTALARIN ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

İSK Başkanı Fatih Alkar, sergi ile ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, “Son yılların en sıcak Mersin’inde bu sıcağında küresel anlamda iklim değişikliği anlamında yaşadığımız bu sıkıntılı süreçte istedik ki yine gelenekselleşmesini dilediğimiz bir sergi. Yaz karma sergisi bu sergimiz yaz sonuna devem edecek yaz Mersin’de kolay bitmiyor ama Eylül’ün ilk haftası diye planlıyoruz. Bu sergimizde yaklaşık 50 yakın eserimiz var. Burada geçmiş dönem başkanlarımızdan çok değerli sanatçı üyelerimiz Rafet Van gibi pek çok üyemizin burada eserleri mevcut. Biraz önce sıcaktan bahsettim işte o bunaldığımız zaman diliminde biraz sanat eseri izleyeyim, ücrete vermeyeyim diyeceğimiz bir mekandır İçel Sanat Kulübü Ayşe Uğur İlhan Salonumuz dolayısıyla İçel Sanat Kulübü dostlarını üyelerimizi. Bu sergimize yaz sonuna kadar sürecek olan bu sergimize davet ediyoruz” diye konuştu.

 

SERGİDE ÇOK DEĞERLİ ESERLER VAR

Sanatın insana değer kattığını ve bu sıcak havalarda sanat severlerin nefes alması için İçel Sanat Kulübüne gelerek böyle bir sergi ile arınmalarını ve sanatının iyileştirme gücünün ne kadar önemli olduğunu görmek için böyle bir sergi düzenlediklerini ifade eden Alkar “Elbette çok değerli eserler mevcut. Pek çok isim kulübümüzün üyesi Ahmet Yeşilden, Doğan Akçaya kadar ama pek çok dediğim gibi sanatçımız bizimle birlikte zaman zaman biliyorsunuz. Hem anneler gününde sergilerimiz oldu. Yine karma sergilerdi. Bunlar kişisel sergilerimiz de oluyor. Biraz bilgi vermek gerekirse bu sergilerimiz halka açık koleksiyonerlere açık, dolayısıyla İçel Sanat Koleksiyonu da aynı şekilde. Yine sanatseverleri Mersin’de yaşayan dostlarımıza sanat aşıklarına açık olarak devam edecek” diye konuştu.

 

SANAT İYİLEŞTİRİR

Sanat iyileştirir bunu bir slogan haline dönüştürdüklerini vurgulayan Fatih Alkar “Sanat gerçekten insanlar için arınma alanıdır. Şiir dinleyeceksiniz, şarkı dinleyeceksiniz resim yapacaksınız. Edebiyatla ilgileneceksiniz gerçekten biraz önce söyledim. İklim değişikliği gibi bir takım sıkıntılar var. Şu anda artık herkes bunu söylüyor. Dünyanın böyle bir sıkıntısı var. Dolayısıyla biz sanat iyileştirir notunu hem pandemi döneminde çok söyledik. hem deprem zamanında çok söyledik hem de biliyorsunuz ekonomik kırılganlıklar insanların motivasyon, üzüntü gibi bir takım günlük yaşamda etkilendikleri olgular var. Bu olgulardan bir nebze olsun anlık da olsa biliyorsunuz uzmanlar artık anı yaşayın diyorlar. Dolayısıyla biz burada saat 18.00 kadar galerimiz açık gündüz de açık hafta sonları hariç diledikleri zaman gelebilirler, diledikleri zaman isterlerse satın da alabilirler.”dedi.

 

YAZ KARMA SERGİSİN’DE YAKLAŞIK 43 ESER VAR

İçel Sanat Kulübü bu konularda çok duyarlı olduğunu söyleyen Alkar” Biraz önce söylemedim. Belki otuz beşinci yılını kutluyoruz. Otuz beş yıl içerisindeyiz. Dolayısıyla biz sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Dolayısıyla biraz önce söylediğim gibi sanat iyileştirir, düşüncelerimizi her daim arkadaşlarımla birlikte benimle yol arkadaşlığı yapan dostlarımla birlikte ilerletmeye devam ettirmeye çalışıyoruz. Biraz önce paylaştığımız resimlerin ve paylaştığımız sanatçılarımızın sayısı yaklaşık 43 eserimiz var. Bunlar kulübümüzün çok değerli sanatçıları tarafından bizi geleceğe taşımak adına kulübümüzü gelecekle arsında bağ kurmak adına çok büyük bir önem sağlıyor. Geleceğe taşımak adına da bu sergimizi bir koleksiyon sergisi diye yaz boyunca açmayı planladık. Geçen yıl da bunu yaptık. Bu yıl ve bundan sonrasında da yine yapmayı planladıklarını söyledi.

 

“MERSİN, 1940’LI YILLARDAN BU YANA SERGİLER AÇILAN BİR ŞEHİR”

İçel Sanat Kulübü’nün sabah saat 10 ile akşam 18’e kadar açık olduğunu söyleyen Başkan Alkar sanat severleri sergiye davet ederek şunları söyledi; “Mersinliler sergimizi gelip görebilirler, üst katta galerimiz var. Bilgilendirmeler ile sanatçılarımızı da tanırlar.

Mersin, 1940’lı yıllardan bu yana sergiler açılan bir şehir. Çok değerli sanatçılarımız var. Nuri Abaç gibi Ahmet Yeşiller Allah uzun ömür versin. Rafet Van pek çok isim sayabiliriz. Dolayısıyla bunları da tanımış olurlar. Bunları da bilmiş olurlar. Biz Eylül’ün ilk haftasına kadar bu sergimizi sürdüreceğiz. Beğendikleri bir tabloyu alabilirler. Arkadaşlarımız sanatçılara destek olabilir. Gelişmesi ve geleceğe elbette taşıması için biraz önce söylediğimiz gibi sanat iyileştirir diyoruz. Onları yaz boyunca açık olan galerimize bekliyoruz” diye konuştu.