İYİ Parti Erdemli’de neden kaybetti?

2 Nisan 2024 Salı 14:44

İYİ Parti’ye yönelik eleştirilere karşı ses yükselten Erdemli İlçe Başkanı Kazım Sarı, ilçede 20 bin kişinin sandığa gitmediğini savunarak, CHP’ye giden oylara dikkat çekti.

Mersin’de 31 Mart seçimlerinde bir milyon 392 bin 176 seçmen bulunan Mersin’de, bir milyon 99 bin 143 seçmen 4 bin 441 sandıkta oy kullanırken bunların bir milyon 50 bin 325’i geçerli sayıldı.

CHP yüzde 59, 52’ye tekabül eden 625 bin 102 oy ile Büyükşehir ve 13 ilçeden 7’sini kazanırken, Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Serdar Soydan 326 bin 41 ile oyların yüzde 31,04’ünü aldı.

Mersin’de önemli bir oy potansiyeline sahip olduğu düşünülen İYİ Parti ise Büyükşehir’de Mahmut Bülent Özkan’ın adaylığı ile 36 bin 210 ile oyların sadece yüzde 3,45’ini alabildi. İyi Parti bu sayı ile kentte 3’üncü parti olurken, Çamlıyayla ve Mut’ta ise ilçe belediye başkanlığı kazanma başarısı gösterdi.

 

“20 BİNKİŞİ SANDIĞA GİTMEDİ”

İYİ Parti Erdemli İlçe Başkanı Kazım Sarı da, yayınladığı açıklama ile yeni seçilen belediye başkanlarına başarılar dileyerek, “Lakin bir konuya açıklama gereği duydum! Kıymetli Erdemli’liler; Son 2 gündür partimize ve başkan adımız Mehmet Dutar’a alçakça ve ağza alınmayacak şekilde iftiralar ve sözler sarf edilmektedir. Bunun aslı ve astarı yoktur.

Herkes önce şapkasını önüne koysun ve düşünsün bir zahmet. Erdemli’de 20 binden fazla kişinin sandığa gitmediği bir seçim oldu. Artık hangi partinin seçmeni gitmedi bilmiyoruz. Ama İYİ Parti olarak bu sonuçlara göre biz oyumuzu korumuş olduk. Yani 10-15 bin kişi daha gitseydi sandığa biz 15 bin yerine 18-19 bin oy almış olurduk.

 

“23 BİN OY CHP’YE GİTMİŞ GÖRÜNMÜYOR MU?”

Gelelim farklı bir hesaba biz geçen dönemle bu dönem aynı oyları korumuş gibiyiz. Lakin geçen dönem ittifaktan kopan DP adayı Alparslan Gürgenç abimiz 23 bin oy aldı. Erdemli Belediyesini 36 bin ile yine ittifak kazandı. Bu dönemde 38 bin ile aldı.

Soru şu; Geçen dönemki 23 bin oy CHP’ye gitmiş görünmüyor mu?

Cumhurbaşkanlığı seçiminde 52 bin oy alan ittifakın oyu nasıl 38 bine düştü? 14 bin oy nerede?

 

“İYİ PARTİ OYUNU KORURKEN KAN KAYBEDEN KİM?”

O yüzden herkes şapkasını önüne koysun ve bir daha düşünsün. İYİ Parti oyunu korurken kan kaybeden kim?  MHP’li arkadaşlar ‘dik durdunuz’ diye tebrik ederken, AKP’li arkadaşlar bizi suçluyor. Siz önce bir muhasebeci bulun ve hesap kitap yapın! Nereden nereye” diye konuştu.