Adana depremi Mersin’i korkuttu

21 Mayıs 2023 Pazar 17:05

AFAD verilerine göre, merkez üssü Adana’nın Saimbeyli ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Mersin’de de hissedilen deprem korkuya neden oldu.

Türkiye’de 6 Şubat’tan buyana yaşanan yıkıcı depremleri şiddetli şekilde hissedilen hisseden Mersin’de, bölgede süren sarsıntılar korku vermeye devam ediyor.

AFAD verilerine göre, dün saat 15.46'da merkez üssü Adana'nın Saimbeyli ilçesi olan 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan ve çevre illerde de hissedilen depremde can kaybı yaşanmadı. Mersin’de de hissedilen deprem korkuya neden oldu. Kent sakinleri büyük endişe yaşadı.

Bölgenin depremselliğinin artan şiddetli sarsıntılar ile hareketlenmesi sonrası kalitesiz yapı stoğu ile depremler sonrası hasarlı hale gelen binaların oldukça fazla olduğu Mersin’de endişe neden olan depremler sürürken yetkililer henüz dönüşüm için harekete geçmedi.

Uzmanlar kentin acilen dönüşüme ihtiyacı olduğunu acıkmayarak, ilgilileri göreve çağırırken gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü gerekse de belediyeler, hem sahada tespit hem de kentsel dönüşüm konusunda geri kalmakla eleştiriliyor.