Ders zili çaldı

12 Eylül 2022 Pazartesi 14:09

Mersin’de yeni eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği törenle başladı.

Okulların açılası kapsamında Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘İlköğretim Haftası Kutlama Programı düzenlendi

Yenişehir İlkokulu’nda gerçekleşen programa; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile velileri katıldı.

 

“Eminim ki, Mersin eğitimde daha da yukarılara çıkacaktır”

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yeni eğitim-öğretim sezonunun hayırlı olmasını temenni ederek, “Yeni bir heyecanla, 2022-2023 eğitim-öğretim sezonunu bugün başlatıyoruz. Yurdumuzun 81 vilayetinde olduğu gibi, Mersinimizde de okullarımız şenlendi, neşelendi. Coşku ile okul bahçeleri, derslikler doldu taştı. Bu yıl artan bir heyecanla, daha fazla bir heyecan ve sevinçle yeni sezona hazırlanıyoruz. Eğitimde başarı ve kalite düzeyinde belli seviyelere gelmiş, önemli mesafeler kat etmiş, önemli başarılar elde etmiş Mersinimiz, inanıyorum ki bu sezon birkaç basamak daha yukarılara doğru çıkacaktır. Elbette ki bu, müşterek gayretle olacak” ifadelerini kullandı.