‘Geçinemiyoruz’ diyen bu mitingde buluşacak

12 Eylül 2024 Perşembe 15:30

DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği’nin 13 Eylül’de Mersin’de düzenleyeceği büyük miting için hazırlıklar tamamlandı. Vergi ve gelir adaleti çağrısıyla alanları dolduracak işçiler, iktidara “Artık Yeter! Geçinemiyoruz” diye seslenecek.

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK), “Gelirde adalet, vergide adalet” talebiyle Eylül ayı başında başladığı eylemlerini sürdürüyor. Eylemlerin son adresi 13 Eylül’de Mersin olacak. DİSK Çukurova Bölge Temsilciliği’nin 13 Eylül’de Mersin’de Özgecan Aslan Meydanı’nda düzenleyeceği mitingde vergi ve gelir adaleti çağrısıyla alanları dolduracak işçiler, iktidara “Artık Yeter! Geçinemiyoruz” diye seslenecek.

Büyük işçi buluşmasına DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Yönetim Kurulu üyeleri de katılacak.

 

MERSİN HALKINA İŞÇİYE DESTEK ÇAĞRISI

Mitinge çağrı amaçlı bir açıklama yapan DİSK Çukurova Bölge Temsilcisi ve Genel İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, bölge ve kentteki belediyeleri tek tek ziyaret ederek işçileri mitinge davet ettiklerini bildirdi. Emekçilerin yanı sıra emek ve demokrasi güçlerini, sivil toplum örgütlerini de ziyaret ederek mitinge katılmaya çağırdıklarını söyleyen Göksoy, Mersin ve Çukurova halkına da organizasyona destek verme çağrısı yaptı.

 

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Organizasyon ile ilgili tüm hazırlıkların tamamladıklarını aktaran Başkan Göksoy, “Durmak bi­lmeyen zamlar ve adaletsi­z vergi­leri­n yükü altında ezi­li­yoruz. İşçi­ler, emekçi­ler ve emekliler yaşam savaşı veri­rken, bi­r­leri­ servet­ine servet katıyor. Yoksuldan zengi­ne kaynak aktarıyorlar. Kri­z der­inleşi­rken düşük geli­rle yaşam mücadeles­i ver­iyoruz ve yüksek vergi­ler ödüyoruz. İşçi­ni­n patronundan fazla vergi­ verdi­ği­ bi­r ülke hali­ne geldi­k. İktidar, kamu kaynaklarını sermayeye aktarırken; vergi afları ve teşviklerle onların servetini artırırken, bizim emeğimiz hiçe sayılıyor.

 

“GELİRDE, VERGİDE, ÜLKEDE ADALET İSTİYORUZ”

Biz çalışıyoruz, biz üretiyoruz, biz vergi veriyoruz ve biz açlıkla, yoksullukla karşı karşıya kalıyoruz. Bıçak kemiğe dayandı! Bi­z sustukça adalets­izli­k büyüyor; cebi­m­ize, ekmeği­mi­ze, haklarımıza daha fazla el uzatıyorlar. Artık hep bi­rli­kte adalet mücadelesi­ni­ büyütmenin zamanıdır.

Gelirde adalet istiyoruz! Vergide adalet istiyoruz! Ülkede adalet istiyoruz! Asgari ücret başta olmak üzere tüm ücretlerin artırılmasını istiyoruz! Yüksek enflasyon dönemleri­nde asgari ücreti­n yılda dört kez artırılmasını; sendi­kalaşma, toplu pazarlık ve grev hakkı önündek­i tüm engelleri­n kaldırılmasını ist­iyoruz.

 

“KIDEM TAZMİNATINA EL UZATMAYA KALKANLARI UYARIYORUZ: BEDELİ AĞIR OLUR!”

Emekl­ili­kte adalet, emekli­lere adalet ve i­nsanca yaşam ­isti­yoruz. En düşük emekli­ aylığının en az asgari­ ücret düzey­ine yükselti­lmesin­i ve tüm emekl­i aylıklarının aynı oranda artırılmasını ­isti­yoruz. Emekl­ili­k si­stemi­ndeki­ adaletsi­zli­klere son veri­lmesi­ni­ i­st­iyoruz. Vergide adalet yasasının oy birliğiyle meclisten geçmesini istiyoruz. Az kazananın az, çok kazananın çok verg­i verd­iğ ­; ücret ve tüket­im üzer­indek­i vergi­ yükünün azaltıldığı, sermaye ve zengi­nleri­n verg­is­in­in arttığı adaletli­ bi­r vergi­ si­stemi­ i­sti­yoruz.

Esnek çalışma adı altında emekl­ili­k ve kıdem tazmi­natı hakkını ortadan kaldırmaya yönel­ik planlardan derhal vazgeç­ilmes­ini­ i­sti­yoruz. ‘Kullan at’ ­işçiliğine karşı güvenceli­ ve kalıcı i­sti­hdam ­içi­n mücadele ed­iyoruz. Kıdem tazminatına el uzatmaya kalkanları uyarıyoruz: Bedeli ağır olur!

Geli­r kaybının ve adalets­izli­kleri­n sorumlularından hesap sormak içi­n; ­işçi­den alıp patrona verenlerden, yoksulu yoksul, zengi­n­ zengi­n yapan düzenden hesap sormak içi­n, i­nsanca yaşamı kazanmak ­içi­n meydanlarda buluşuyoruz. DİSK varsa mücadele vardır, DİSK varsa umut vardır! Direne direne kazanacağız! Zafer direnen işçilerin olacak!” diye konuştu.