10 genç üreticiye yüzde 70 hibeli destek

11 Eylül 2024 Çarşamba 17:04

Mersin’de genç üreticilere yönelik destekler devam ediyor. Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Mersin7de 10 genç üreticiye yüzde 70 hibeli destek sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından sağlanan dış kaynak ve Türkiye Cumhuriyeti katkısı ile gerçekleştirilen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Genç Girişimci Eğitimleri devam ediyor.

Bu kapsamda Mersin’de KDAKP kapsamında 10 genç üretici ile yüzde 70 hibeli kurulum desteği için sözleşme imzalandı.

Mersin Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan duyuruda, “Bakanlığımız tarafından yürütülmekte olan ve Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından sağlanan dış kaynak ve Türkiye Cumhuriyeti katkısı ile gerçekleştirilen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Genç Girişimci Eğitimlerini tamamlayan 10 Genç Üreticimiz ile kurulum desteği için hibe sözleşmesi imzalandı. Sözleşme imzalayan 9 üreticimiz arıcılık, 1 üreticimiz ise çilek bahçesi kurulumu için yüzde 70 hibe, yüzde 30 ayni katkı ile hibe desteği almaya hak kazandı” denildi.