Bu araziyi kim, niçin alır?

9 Eylül 2024 Pazartesi 18:18

DEM Partili Akdeniz Belediyesi yönetiminin 857 milyonluk borç savunması ile satmak istediği arazi ile ilgili can alıcı sorular gündeme getirildi: “Belediye hizmet alanı imarı bulunan bu araziyi kim niçin alır? Bu bölge için Büyükşehir’de bekleyen bir imar değişikliği söz konusu mudur? İmar değişecekse bu acele satış isteği neden?”

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’de Akdeniz Belediye Meclisi, geçtiğimiz günlerde geçmiş dönemden kalan borç ve faiz yükünün hafifletilmesi ve hizmet ve projelerin aksamadan sürmesi amacıyla belediyeye ait 2 gayrimenkulün olası satışı için Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız’a muhalefetin tepkisine rağmen oyçokluğu ile yetki verdi.

 

SATILMAK İSTENE DEĞERLİ ARAZİNİN İMAR DURUM EDĞİŞTİRİLMEK İSTENİYOR

Belediyeye ait 2 taşınmazın satışı için DEM ve CHP’li meclis üyelerinin çoğunluğuyla alınan yetkiye tepki gösteren muhalefetin yanı sıra kentten de satışa ilişkin eleştiriler geldi. DEM Parti satış talebini 857 milyonluk borcun ödenmesi gerekçesiyle savunsa da yeni gelişmeler eleştirileri arttırdı.

Hali hazırda belediye hizmet alanı olan bölgenin imar durumunun değiştirilmesine yönelik Mersin büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir teklif bulunduğu ortaya çıktı.

 

GÜLTAK SORULARINA CEVAP ARIYOR

Tüm bu gelişmeleri topa tutan Akdeniz’in eski belediye Başkanı Mustafa Gültak, kendi döneminde borçlanma ve satış konularında sert muhalefet eden Dem ve Parti ve CHP’ye yüklendi.

Sosyal medya hesabı üzerinden satışa ilişkin zehir zemberek açıklamalar yapan Gültak, “Sorulara cevap arıyorum; Mersin’in en değerli arazisi olan ama şu an için belediye hizmet alanı imarı bulunan bu araziyi kim niçin alır?

Acaba bu bölge için Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunda bekleyen imar değişikliği söz konusu mudur? Eğer imar değişecekse bu acele satış isteği neden? Son 25 yılın arazi satış ve borçlanma meclis tutanaklarını kamuoyuna açıklama cesaretiniz var mı?” dedi.