Aydıncık’a itiraz çağrısı!

4 Eylül 2024 Çarşamba 16:03

Mersin’de 20 yıldır çözülemeyen imar planları sorunu için son 10 yıldır devam eden çalışmalar sürürken askıya çıkan Aydıncık İlçesi 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları için yeniden itiraz alınmaya başlandı.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in en büyük sorunu olan imar planlarında ki gecikme sürerken özellikle altyapı eksiklikleri nedeniyle büyük mağduriyetler yaşanan Aydıncık ilçesi bu durumdan olumsuz anlamda en çok etkilenen bölgelerden biri olmaya devam ediyor.

Mersin’de 20 yıldır çözülemeyen imar planları sorunu için son 10 yıldır devam eden çalışmalar sürürken askıya çıkan Aydıncık İlçesi 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları için yeniden itiraz alınmaya başlandı.

Yerel seçimler sonrası ilçe meclisinde hararetli görüşmelere sahne olan ve geçen yıl Haziran ayında Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde revizyonlar yapılarak kabul edilen planlar, aradan geçen bir yıla rağmen bir türlü çıkmadı.

 

AYDINCIK İMAR PLANI 3 EYLÜL 2024 – 3 EKİM 2024 TARİHLERİ ARASINDA ASKIDA KALACAK

Planlar sürekli yenilenmesi nedeniyle yaşanan gelişme ilçe gelişiminin önünü tıkarken son olarak 3 Eylül 2024 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülmesi sonrası askıya çıkarıldı.

Aydıncık Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Erdal Çiftçi, ilçe sakinlerini planı incelemeleri ve varsa itirazlarını yapmaları için uyarıda bulunarak, “Mersin ili Aydıncık ilçesi 1/5.000'lik ilave ve revizyon Nazım imar planı askıya çıkmıştır Vatandaşlarımızın Mersin Büyükşehir koordinasyon Merkezi veya Aydıncık Belediyesi imar bölümünden detaylı bilgi alabilirler. Askı süresi bir aydır. İlan 3 Eylül 2024 – 3 Ekim 2024 tarihleri arasında askıda kalacaktır, tüm vatandaşlarımıza duyurulur” dedi.

Konuyu yakından takip eden ve uzun süredir imar planlarının bir an önce tamamlanması için kamuoyu oluşturmaya çalışan Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (AGİKDER) de, bir çok defa yaptığı çağrı ile planların sağlıklı bir şekilde daha fazla gecikme yaşanmadan çıkarılması için çağrıda bulunmuştu.

Sürece ilişkin halkın yeterli bilgi sahibi olmaması nedeniyle ilçede Büyükşehir Belediyesi tarafından bir Bilgilendirme Ofisi kurulmasını da talep eden dernek, talebine yanıt alamamıştı.

 

AYDINCIK TEPKİLİ

Öte yandan geçen sene Ekim ayında yapılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, Aydıncık İlçesi 1/5000 Ölçekli İlave ve Revizyon Nazım İmar Planı'na gelen itirazlar ile ilgili, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilen konunun görüşülmesi için komisyonlar ek süre istemişti. Meclis, Aydıncık Belediyesinin imar planı incelemelerinin erteleme kararını oy birliğiyle kabul ederken, ilçe sakinleri bu duruma tepki göstermişti.