Devler Mersin’i görmüyor!

12 Ağustos 2024 Pazartesi 17:21

Mersin’den doğan OPET’in Antalyaspor’a, NEF’in Galatasaray’a sponsor olduğu kentte Yeni Mersin İdman Yurdu can çekişirken, havalimanı işletmecisi Kozuva Şirketler Grubu da; Adana Demirspor’a forma sponsoru olmaya devam etmesi eleştirileri beraberinde getirdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Türkiye’nin en büyük projelerinden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşa edildiği, işlettiği Mersin Limanı ile dünya devleri arasında yer alan MIP’ın milyon dolarlar elde ettiği kentte sermaye büyüse de spora destek gelmiyor!

Son olarak 14 yıl sonra hizmete açılan Mersin Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı işleten Kozuva Şirketler Grubu, 25 yıl süreyle kentten büyük kazançlar elde etmeye başlarken sporda Mersin’i yok sayıp Adana’ya destek vermesi tepki çekti.

Kozuva, Adana Demirspor’un 2021 yılından buyana yürüttüğü forma sponsorluğunu bu yıl da devam ettirirken Yeni Mersin İdman Yurdu’nun can çekişmesi sportif camiada eleştirilere neden oldu.

Mersin’den yola çıkan OPET’in Antalyaspor ve NEF’in Galatasaray’a milyon dolarlık desteği ile sponsorluklarına devam ederken kapanma eşiğindeki Mersin İdman Yurdu’na sırt dönmeleri vefasızlık olarak yorumlandı.