Mersin Büyükşehir personel alacak

31 Temmuz 2024 Çarşamba 15:19

Akraba, eş dost kadrolarla eleştirilen Mersin Büyükşehir Belediyesi, İmar AŞ’ye yeni personel alımı yapacağını duyurdu.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP’li birçok belediyede 31 Mart seçimleri sonrası yaşanan eş, dost ve akraba atamaları tepkileri beraberinde getirmişti. CHP Genel Merkezi’nden belediyelere “kayırmacılık, şatafat ve israfla mücadele” genelgesi gönderildi.

Genelgenin en çok konuşulduğu kentlerden biri olan Mersin’de akraba, eş dost kadrolarla eleştirilen Büyükşehir Belediyesi, en çok tartışmalı birimlerden biri olan imar için yeni personel alımı yapacağını duyurdu.

Belediyeden yapılan açıklamada Mersin Büyükşehir İmar İnşaat Elektrik Üretim Özel Güvenlik Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından istihdam edilmek üzere doktor alımı yapılacağı duyuruldu.

Kadroya başvurabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, medeni haklarını kullanma yetkisine sahip olmak, meslek grubuna ait Tıp Fakültesi mezunu olmak, Mersin Merkez ilçelerinde (Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Mezitli) ikamet ediyor olmak şartı istendi.

Ayrıca görevini devamlı ve vardiyalı çalışmasına engel sağlık, tansiyon ve alerjik sorunu bulunmamak, ekip çalışmasına ve yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek, kamu haklarından yasaklanmamış olmak, askerlikle ilişiği bulunmamak ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürlüğüne kayıtlı olmak şartı da kriterler arasında yer aldı.

 

SEÇER “KUZENLERİNİ” BÜYÜKŞEHİR’E DOLDURDU!

31 Mart yerel seçimlerinin ardından bir kez daha göreve gelen CHP’li Mersin Büyükşehir

Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kadrolaşmasında ‘aile’ faktörünün öne çıktığı görüldü.

Danışman kadrosuna yerleştirdiği kuzeni Semih Gökayaz’ın ardından diğer kuzeni Serdal

Gökayaz’ı önce Sosyal ve Kültür İşleri Daire Başkanı olarak atamış ardından Serdal

Gökayaz’ı Genel Sekreter Yardımcılığına getirmişti.

Seçer’in Gökayaz kuzenlerinden bir başka ismi de Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü olarak ataması büyük tepki çekti. Seçer’in diğer kuzeni Bünyamin Gökayaz’ın Gençlik ve

Spor Hizmetleri Şube Müdürü olarak atamasının yapılmasının ardından Büyükşehir’deki Gökayaz nüfusu da artmış oldu.