Hediye Eroğlu

Hediye Eroğlu

VİCDANINIZ NASIL SUSAR?


10.07.2024

AKP’li Osman Gökçek, TBMM’de CHP’ye, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’a, Başarır’ın iş takibi yaptığını ileri sürdüğü danışmanına, Mezitli Belediyesi’ne yönelik ağır ithamlarda bulundu!

 

İddiaya göre Mezitli’de Tece bölgesinde 2 ada parselinin 8 olan kat yüksekliği 15’e çıkarıldı! Yani birilerine haksız kazanç sağlandı!

 

Kimse artık o birileri?

 

İddiaya doğruysa neden buna gerek duyulduysa artık…

 

Hatta daha ileri gidildi Kaleköy ve Bozön Köylerinin imara açılmak istendiği öne sürüldü.

 

CHP’den yanıt Büyükşehir Meclisinde geldi.

 

Şehir Plancıları Odası Mersin Temsilcisiyken 31 Mart seçimlerinde CHP’den meclis üyesi olan Uğur İnce, iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.  

 

İnce, “Evet İlker beyin dediği gibi şuanda Mezitli’de ilçe belediye meclisinde oy birliğiyle bir karar alındı ama henüz Mersin Büyükşehir’e gelen bir şey yok. Geldiği zaman ayrıca bu konuyu değerlendireceğiz. Ama kentimizde özellikle milletvekili ağzıyla provokasyonlar bitmiyor. Bir milletvekili ağzıyla yeni yerleşim yerlerinin imara açılması beklentisi tamamen spekülatif bir harekettir” yanıtı verdi.

 

Öncelikle iddialar araştırılmalı!

 

Ve bu sessizlik son bulmalı!

 

CHP neden suskun?

Ali Mahir Başarır neden suskun?

 

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer neden suskun?

 

Uğur İnce mi cevap vermesi gereken?

 

Hadi diyelim verdiği cevaptan yola çıkarsak, neden Mezitli Tece’de sadece 2 adanın kat yüksekliği arttırılıyor?

 

Hem de Mezitli Belediyesinin ilgili komisyonunda teklif reddedilmişken, Mecliste nasıl oluyor da oy çokluğuyla bu teklif geçiyor?

 

Yani bu mide bulandırmıyor mu?

 

Bulandırıyor ki CHP’nin Mezitli eski İlçe Başkanı Gökhan Gök açtı ağzını yumdu gözünü ve rantı ifşa etti!

 

Gökhan Gök, “Mezitli'nin bu şekilde gelişmesi ve değerlenmesi kuşkusuz ‘bazı’ siyasi parti temsilcilerinin de iştahını kabartmış görünüyor. Altını çizerek belirtmek isterim; bu konu farklı siyasilerin bile birtakım konularda uzlaşmasına yol açabilmekte. 31 Mart yerel seçimler öncesi bu tür çevrelerde ‘Mersin'in rantından nasıl pay alırız’a evrilme oldu” diyor.

 

Gök, tüm partilerin nasıl da rant için birleştiğine vurgu yapıyor. Ali Mahir Başarır’ın doğrudan adını veriyor!

 

Gök bununla da yetinmiyor; “Bitmedi! Birileri (Büyükşehir Meclisinde) dur demez ise sırada Kale ve Bozön'daki narenciye bahçelerinin bulunduğu bölgenin emsal yoğunluğu 1,5 olarak imara açılması gözüküyor” uyarısı da yapan Gök, “İşte tam da burada CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın sorumluluğunu sormak gerekiyor. İşte tam da bu nedenle A. Mahir Başarır danışmanını Mezitli Belediye Başkanı özel kalem müdürü olarak teklif ettiriyor.

İşte bu nedenlerle Ali Mahir Başarır, danışmanının eniştesini Mezitli’ye başkan yaptırıyor” diyor!

 

Şimdi siz Gök’ü susturursunuz! Şaşırmam!


Ama tüm bunları mideniz nasıl kaldırır?

Vicdanınız nasıl susar onu bilmem!...

ARŞİV YAZILAR