Mersin iş dünyası ve akademiden işbirliği





Tarih: 9 Nisan 2025 Çarşamba 15:15

Mersin Üniversitesi ile Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) arasında “Ar-Ge Proje Pazarı 2025” için “İş Birliği Protokolü” imzalandı. Birlikte yapılacak çalışmalarla sanayici ve iş insanları ile üniversite öğrencileri daha yakın temas içinde olacak.

Haber Merkezi

 

TÜBİTAK 1503 Proje Pazarları Destekleme Programı tarafından desteklenen ve “Proje Pazarı 2025: Yatırımcılar ve Projeler Bu Noktada Buluşuyor” sloganıyla yola çıkan "Ar-Ge Proje Pazarı 2025" etkinliği, 6-7 Mayıs 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından bu yıl 14.’sü düzenlenen etkinlik, Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampüsü Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde projeleri yatırımcılarla buluşturacak.

Etkinliğin temel hedefi, somut bir Ar-Ge düşüncesi ya da projesine sahip öğrenciler ve araştırmacıların sanayi kuruluş temsilcileriyle bir araya gelmesini sağlamak ve proje hazırlama kültürünün olgunlaşmasına katkıda bulunarak Ar-Ge bilincinin yaygınlaşmasına yardımcı olmaktır. Bu kapsamda etkinliğin ana temaları “Biyomedikal, Biyoteknoloji, Çevre, Gıda, Tarım, Makine, Elektrik ve Elektronik Teknolojileri ve diğer alanlar” olarak belirlendi.

Başarılı proje sahiplerine çeşitli ödüllerin verileceği etkinliğe başvurular, 15 Mart-23 Nisan 2025 tarihlerinde çevrim içi olarak https://arge2025.mersintto.org adresinden yapılacak.

 

PROTOKOL İMZALANDI

Bu önemli etkinlik için Mersin Üniversitesi ve Mersin Sanayici ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) arasında bir iş birliği protokolü de imzalanmıştır. Bu protokol, teknoloji ve yapay zeka alanlarında yenilikçi projelerin desteklenmesini, sanayi ile akademi arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesini ve katma değerli projelerin hayata geçirilmesini amaçlamaktadır.

Protokol çerçevesinde, MESİAD Yönetim Kurulu tarafından Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Akademik Birim Sorumlusu Prof. Dr. Tahir Alp, Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Abdi Kurt, Teknoloji Transfer Ofisi Süreç Sorumlusu Ramazan Duman ve Teknoloji Transfer Ofisi Bülten Sorumlusu Ayla Yunusoğlu dernek merkezinde misafir edilmiştir.

 

SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI İLE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ DAHA YAKIN TEMAS İÇİNDE OLACAK

MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Gündoğdu, yapılan iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “Ülkemize kazandırılacak seçkin projelerin desteklenmesi, sanayici ve iş insanlarımız ile üniversite öğrencilerimizin daha yakın temas içinde olmasını sağlamak bizim için büyük bir öneme sahiptir. Ayrıca, üniversitemizin değerli akademisyenlerinin sanayici ve iş dünyası ile daha fazla ortak projeler üretmesini desteklemekten mutluluk duyuyoruz.

Kentimiz için faydalı projelerde yer almak ve bu iş birliğini Mersin Üniversitesi ile taçlandırmak MESİAD adına büyük bir gurur kaynağıdır." ifadelerini kullanmıştır.

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ise MESİAD ile gerçekleştirilen iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, teknoloji ve yapay zeka temelli projelerin geliştirilmesi için bu tür ortak çalışmaların büyük önem taşıdığını belirtmiştir.

Öztürk, gelecekte de benzer projelerle iş birliklerini sürdüreceklerini ifade etmiş ve nazik ev sahipliklerinden dolayı MESİAD Yönetimi’ne teşekkürlerini sundu.