Aydıncık’ı kazandılar, Anamur’a okumaya gittiler





Tarih: 13 Ekim 2024 Pazar 18:37

Mersin’in Aydıncık ilçesinde Mersin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nun çözülmeyen yurt sorunu nedeniyle çürümeye terk edilip, yeni dönem için eğitimlere Anamur’da başlanması tepkilere neden oldu.

HEDİYE EROĞLU

 

Aydıncık Meslek Yüksekokulu, 1990 yılında Selçuk Üniversitesi Gülnar Meslek Yüksekokulu’na bağlı olarak kuruldu. 1992 yılında Mersin Üniversitesi bünyesine bağlanması ile Gülnar Meslek Yüksekokulu’ndan ayrılarak Aydıncık Meslek Yüksek Okulu adı altında eğitim öğretim faaliyetlerine başladı. Yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerinde bin 200 metrekare kapalı alan ve 3 katlı hizmet binasında eğitim-öğretim veren yüksekokulun binası 2021 yılında yenilendi.

 

30 ÖĞRENCİ KONTENJANLI NÜKLEER BÖLÜMÜ AÇILDI
Ayrıca MEÜ yönetimi 2024’te Aydıncık’ta yeni bölümler için YÖK'e başvuru yaptı. Yüksekokul bünyesinde bir ön lisans programı açılması için Yükseköğretim Kurulu’na gerekli başvuruların yapıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili Nisan ayında bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Aydıncık Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde ‘Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği’ ön lisans programının eğitim-öğretim faaliyetlerine başlaması için gerekli akademik kadro süreçleri tamamlandı ve 30 öğrenci kontenjanı için YÖK’e gerekli başvurular yapıldı. Aydıncık Meslek Yüksekokulu eğitim-öğretim faaliyetlerine Anamur ilçesinde devam edecek” dedi.

 

AYDINCIK’I KAZANDILAR, ANAMUR’A OKUMAYA GİTTİLER

Aydıncık’ta okul binası yenilenmiş olmasın rağmen öğrenci yurdu sorununun çözülememesi nedeniyle eğitimlere Anamur Meslek Yüksekokulu’nda başlandı. 

İlçenin sorunlarına dikkat çekmek ve çözüm üretilmesini sağlamak amacıyla faaliyet gösteren Aydıncık Kent Gelişimi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nden (AGİKDER) bu gelişmelere tepki geldi.

 

“AYDINCIK’TA 30 ÖĞERNCİ İÇİN YER VAR”

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan AGİKDER, “Aydıncık Meslek Yüksekokulumuzun 2024-2025 yılında eğitim faaliyetlerine başlayacak olması sevindiricidir. Bu konuda Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar'a ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Ancak Aydıncık MYO öğrencilerinin Anamur'da eğitim-öğretime devam edecek olması hangi sorunlardan kaynaklanmaktadır? Eğer tek sorun öğrenci yurt sorunu ise Aydıncık'ta 30 öğrencinin barınması sağlanabilir. Öğrencilerin barınma sorunu çözümlenmeden tabii ki Aydıncık'ta eğitime başlanılması sıkıntı yaratır. Sadece yurt sorunu varsa bunu çözüme kavuşturmak ise Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı ve biz Aydıncık'lıların görevidir. Yurt sorunu dışında başka ne sorun var ise kısa sürede öğrenilerek çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu konuda Aydıncık Belediye Başkanı Sayın Özkan Kılıçarpa ile İlçemizde teşkilatı bulunan tüm siyasi parti yöneticilerini ve duyarlı vatandaşlarımızı göreve davet ediyoruz. Yurt sorununun aşılması için AGİKDER olarak çözüm önerilerimiz de vardır. Konuyu ve sorunu birinci elden öğrenmek için Mersin Üniversitesi Rektörlüğüne de AGİKDER olarak başvurumuzu yapmış bulunmaktayız”.

Meslek Yüksekokulunun Aydıncık’ta açılmamasının nedeni çoğunluğunuzun tahmin ettiği gibi yurt sorunu ise bu daha önceki paylaşımımız sonrasında yetkililerin görüşmesi ile çözüme yaklaştırılmıştı, diye biliyoruz. Ancak sonra resmî bir açıklama da yapılmadan sorun yeniden donduruldu.

Yurt sorunu dışında ne sorun var, Sizler merak etmiyor musunuz? Siyasetle ilgilenenlerin merak etmediği anlaşılıyor. Ancak bizler hem merak etmeye hem de çözüm üzerinde konuşulmasını önemsiyoruz. En azından konuşulmasından rahatsızlık duyulmaması gerekiyor. Sorunlar yok sayılarak, görmezden gelinerek çözülemiyor. Konuşmak, görüşmek, uzlaşmak, yol almak gerekiyor” dedi.