Havalimanı’nın açılış tarihi netleşti

19 Temmuz 2024 Cuma 21:47

Mersin’de 13 yıl önce inşaatına başlanan ve 8 ulaştırma bakanı eskiten Çukurova Havalimanı’nın açılış tarihi belli oldu. Açılış 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.

Hediye EROĞLU

 

Tekirdağ Çerkezköy’de merkezi bulunan Kozuva Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Favori İşletmecilik A.Ş/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş, tarafından 2020 yılında yapımına başlayan Çukurova Uluslararası Havalimanı açılış için gün saymaya başladı. Kozuva Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Süleyman Kozuva, 10 Ağustos 2024 Cumartesi günü havalimanın açılışının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını bildirdi.

 

8 BAKAN 3 DEFA TEMEL ATMIŞTI…

Adana ile Mersin arasında Tarsus'ta yapılacak Çukurova Havalimanı için 8 bakan 3 kez temel attı. Aradan 13 koca yıl geçti, bitmeyen havaalanı 8 ulaştırma bakanı eskitti. 2011’den beri her bakan Mersinlilere açılış tarihi verdi.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Abdülkadir Uraloğlu havalimanının bu ay açılacağını açıklamıştı. Bakan Uraloğlu’nun verdiği tarihin bu defa tutup tutmayacağı merakla bekleniyor.

Garanti yolculu YİD modeli ile 357 milyon avroya ihale edilen havalimanı AKP’nin her seçimde Mersin için kozu olmuştu.