Mersin’den 2 sultan Paris yolunda

9 Temmuz 2024 Salı 14:39

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil edecek A Milli Kadın Voleybol Takımımızın 12+1 kişilik kadrosu açıklandı.

Başantrenör Danielle Santarelli yönetiminde sahaya çıkacak olan milli takımımızın kadrosunda şu isimler yer alıyor: Pasörler: Cansu Özbay ve Elif Şahin. Smaçörler: Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Meliha Diken, Tuğba İvegin ve Derya Cebecioğlu.

Orta Oyuncular: Eda Erdem Dündar (Kaptan), Zehra Güneş ve Aslı Kalaç. Pasör Çaprazı: Melissa Vargas. Libero: Gizem Örge.  +1 Oyuncu: Beyza Arıcı.

Kadro oluşumunda Mersin için önemli bir gurur yaşandı. Mersin’deki Tarsus Belediyespor alt yapısından yetişen Tuğba Şenoğlu İvegin ve Derya Cebecioğlu 2024 Paris Olimpiyatları kadrosunda yer alarak göğsümüzü kabarttılar.

Paris Olimpiyat Oyunları’nda C Grubu’nda yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımımız grup aşamasında İtalya, Hollanda ve Dominik Cumhuriyeti ile mücadele edecek.

Grup aşamasında üç maç oynayacak olan Filenin Sultanları’nın maç programı şu şekilde: 29 Temmuz; 10.00 Türkiye-Hollanda, 1 Ağustos 2024; 10.00 Türkiye-Dominik Cumhuriyeti, 4 Ağustos 2024; 10.00 Türkiye-İtalya.