Tarsus’ta dağ koşusu düzenlenecek

24 Haziran 2024 Pazartesi 17:03

Haber Merkezi

 

Mersin’de Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Tarsus Dağ Koşusu’ düzenlenecek. “Patikayı Keşfet, Zirveye Yerleş” sloganıyla bu yıl ilk kez hayata geçirilen ‘Tarsus Dağ Koşusu’, 26 Haziran Çarşamba günü saat 07.30’da Tarsus’un İncirlikuyu mevkiinde yapılacak.

Barajın kenarında eşsiz doğa manzaraları eşliğinde 2 farklı kategoride yapılacak olan organizasyon, kadın-erkek olarak gençler ve yetişkinler olarak 2 kategoride gerçekleştirilecek.

 

YÜZLERCE SPORSEVER TARSUS’TA BİR ARAYA GELECEK

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Oganizasyonlarımıza bir yenisini daha ekledik; Tarsus Dağ Koşusu. Tamamı patika yollarda sıfırdan başladığınızda 300 metrelik bir rakıma çıktığınız bir organizasyon. Böyle bir organizasyon için en uygun nokta olarak da Tarsus'ta İncirlikuyu mevkiini bulduk” dedi.

İlk defa böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerinin altını çizen Taşkın, gelecek yıl uluslararası düzeye taşımayı hedeflediklerini söyledi. Organizasyonu Türkiye Atletizm Federasyonu ile ortak yaptıklarını belirten Taşkın, “Kadınlar ve erkekler olmak üzere 2 ayrı kategoride yapılıyor. U-20 dediğimiz gençler kategorisi 6 kilometre. Büyükler kategorisi ise 12 kilometrelik bir etapta yapılacak. 26 Haziran Çarşamba günü saat 07.30’da Tarsus İncirlikuyu mevkiinde başlatacağız” dedi.