İtiraz için son gün 22 Haziran!

20 Haziran 2024 Perşembe 21:18

Balıkesir’den kovulan balık çiftliklerinin gözüne kestirdiği Mersin’in Aydıncık ilçesinde direniş sürürken itiraz için gün 22 Haziran!

Hediye Eroğlu

 

Balıkesir’in Edremit ilçesinde koylarından sökülerek Mersin’in Aydıncık ve Anamur ilçeleri arasındaki sahil şeridine taşınmak istenen balık çiftliklerine karşı yöre halkının tepkisi ve direnişi sürürken bakanlık nezdinde çalışmalar devam ediyor.

Geçen ay Aydıncık’ta yapılmak istenen tesislere karşı yapılan İnceleme-Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı protestolara sahne olmuştu.

Tesislerin yapımına ilişkin çalışmalar kapsamında bakanlıkta yapılan değerlendirme toplantısının ardından Aydıncık’ ta ‘Ağ Kafeslerde Su Ürünleri Yetiştiriciliği Tesisleri Revizyonu ve Mecburi Yer Değişikliği” olarak tarif edilen balık çiftliği projesi hakkında hazırlanan rapor halkın bilgilenmesi için 10 günlüğüne askıya çıkarıldı.

Ancak yöre halkına sadece 10 günlük itiraz hakkı tanınan sürecin bayram tatiline denk getirilmesi eleştirileri de beraberinde getirdi. 

Araştırmacı yazar Abdullah Ayan bu duruma tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Ayan, “Zorunlu ilan ne zaman duyuruluyor? 12 Haziran’ da. Süre ne zaman bitiyor? 22 Haziran cumartesi’ ne denk geldiği için 24 Haziran Pazartesi. Bu 10 günün içinde 9 günlük bayram ve idari izin tatilini göz önüne alırsak değerlendirme ve görüş bildirme için kaç gününüz var?

Bilgilenip görüş bildirecek kurum veya kişi çıkar mı? Bir kez daha geçmiş olsun Mersin” dedi.