Toroslar’da 4 günlük su kesintisi isyan ettirdi!

9 Haziran 2024 Pazar 17:26

Son zamlarla su faturalarının tavan yaptığı Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde 4 gün süren su kesintisi bölge sakinlerini isyan ettirdi. MESKİ ise artan su kullanımı nedeniyle azalan rezervler savunması yaptı.

HEDİYE EROĞLU
 

Mersin’de yüksek su faturası sorununa uzun süreli su kesintileri eklendi! Mersin’in merkez Toroslar ilçesinde 4 gün süren su kesintisi bölge sakinlerini isyan ettirdi. Arpaçsakarlar Mahallesi başta olmak üzere farklı bölgelerde yaşana su kesintileri nedeniyle mağdur olan vatandaşlar sıcak yaz ünlerinde susuz bırakılmaların tepki gösterdi.

Özellikle kişisel bakım, hijyen ve temizlik ile ilgili sorunlar yaşayan vatandaşlar günlerdir Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Toroslar Belediyesi ile Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğünün çözüm için harekete geçmediğini ileri sürerek sosyal medyadan yaşadıklarına isyan etti.

MESKİ ise sosyal medyadan vatandaşlara verdiği yanıtta azalan rezervler savunması yaptı. Yaklaşık 4 gün süren kesinti ile ilgili MESKİ’den yapılan açıklamada, “Mevsim şartlarından dolayı hava sıcaklıklarının artması sebebiyle yoğun kullanımdan kaynaklı olarak depolarda su rezervi azalmıştır. Depoların doluluk oranına göre suyunuz verilecektir. Bilginize sunarız” denildi.