Narenciye için değerlendirme toplantısı yapıldı

7 Haziran 2024 Cuma 17:25

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında, 2024-2025 sezonu öncesinde Narenciye Sektör Temsilcileri ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Makamında gerçekleştirilen toplantıda; limon üretiminde Türkiye birincisi, toplam narenciye üretiminde Türkiye’de 2. sırada olan İlimizde; narenciye üretimi alanında sürdürülen çalışmalar ile narenciye ürünlerinin iç ve dış pazara satışına yönelik yapılan çalışmalar hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya; İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Okan Özkaya, Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dursen Şahin, Akdeniz Yaş Meyve Sebze İşletmeleri Derneği Başkanı Süleyman Gökalp,  Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, Ulusal Turunçgil Konseyi Başdanışmanı Mehmet Mühür, Ulusal Turunçgil Konseyi Denetim Kurulu Üyesi Hasan Basri Köker de katıldı.