Motosikletli trafik polis timleri sertifika aldı

24 Mayıs 2024 Cuma 21:14

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, sürüş teknikleri eğitimi alan polislerin daha bilinçli ve daha özverili bir şekilde sahada yerlerini alacaklarını söyledi.

Mersin'de sürüş teknikleri eğitimini tamamlayan motosikletli trafik polis timlerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Vali Pehlivan, Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törende trafiğin en önemli, en kritik, en hayati kamu hizmeti alanlarından biri olduğunu söyledi. Trafik konusunun bir günün veya bir haftanın konusu olmadığını dile getiren Pehlivan, "Trafik, 365 gün hayatımızın içerisinde olan ve sürekli bir döngü halinde olan bir olgu, bir kavram, bir hizmet alanıdır. Bize düşen sorumlu birimlerimizle, sorumlu ekiplerimizle trafikte güvenliğini en üst seviyede, maksimum düzeyde sağlamak. Bunu da emniyet teşkilatımızın trafikten sorumlu birimleri, jandarma teşkilatımızın trafikten sorumlu birimleriyle gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Motosikletli Polis Timleri gösteri yaparak, temsili olarak durdurulan bir araçta denetim yaptı. Daha sonra eğitmenlere ve eğitimi tamamlayan polislere sertifikaları Vali Pehlivan, İl Jandarma Konutanı Tuğgenerel Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Karabörk, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök ve Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Selma Petek tarafından verildi.