Mersin’de avukata saldırı

13 Mayıs 2024 Pazartesi 18:38

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Erdemli ilçesinde tahliye davasında avukat olarak görev yapan Yasin Kale, karşı tarafın saldırısına uğradı.

Mersin Barosu Başkanlığınca yapılan açıklama ile saldırganlar kınanarak, savunma hakkına saldırıya tepki gösterdi. Açıklamada, “Erdemli'de görev yapan Baromuz üyesi Av. Yasin Kale, fiziki saldırıya uğramıştır. Saldırı, davacı vekili olarak görev yaptığı, Pazartesi günü tahliye işlemi yapacağı, tahliye dava dosyası davalılarınca tasarlanarak gerçekleştirilmiştir.

Mersin Barosu Yönetim Kurulumuz ve Avukat Hakları Merkezimiz, saldırıya uğrayan meslektaşımız Av. Yasin KALE'nin derhal yanında yer almış ve baromuzca ilk andan itibaren etkin şekilde, kolluk ve sorgu aşamalarında sürece dahil olunmuştur.

Şüpheliler, Kızkalesi Jandarma Karakolu'nda gece 03:00 sıralarında mevcutlu olarak ifade vermiş ve bugün Erdemli Sulh Ceza Hakimliği sorgusu sonucunda saldırganlara tutuklama ve adli kontrol tedbirleri uygulanmıştır. Avukatları baktıkları davalarla özdeşleştiren zihniyeti bir kez daha kınıyoruz. Savunma makamını temsil eden avukatlara yönelik yapılan saldırılar yargıya, savunma hakkına yapılmıştır. Mersin Barosu olarak, saldırganların en ağır cezayı almaları için yargılamanın takipçisi olacağımızı, meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız” denildi.