Vatandaşa yeni kimlik uyarısı!

9 Mayıs 2024 Perşembe 16:10

Türkiye genlinde 2017’de başlatılan kimliklerin yenilenmesinde değişim oranı yüzde 92’ye ulaştı. Mersin Valiliği, 2024 sonuna kadar tüm vatandaşların yeni kimlik kartlarına kavuşturulması hedefini hatırlatarak, hassasiyet uyarısı yaptı.

Mersin Valiliği, yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşlara kimliklerini yenileme çağrısı yaptı. Yeni tip kimlik kartına geçmeyen vatandaşlar kimlik kartlarını yenilemek için Nüfus Müdürlüğü'ne davet edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile ilgili yapılan açıklamada, “2017 yılından itibaren ülkemiz genelinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının vatandaşlarımıza verilmesine başlanmış ve şu ana kadar yüzde 92 seviyelerine ulaştırılmıştır. Nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesinde herhangi bir nihai süre bulunmamakla birlikte İçişleri Bakanlığımızca, nüfus cüzdanlarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları ile değiştirmemiş vatandaşlarımızın 2024 yılı sonuna kadar kimlik kartlarına kavuşturulması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda henüz nüfus cüzdanlarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile değiştirmemiş vatandaşlarımız tarafından değiştirme işlemlerinin 2024 yılı içerisinde yapılmasına hassasiyet gösterilmesi hususu; kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Yeni kimlik kartlarının getirdiği güvenlik ve teknolojik avantajlarla birlikte, bankacılık sektörü de müşteri güvenliğini artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, vatandaşların çipli kimlik kartlarına geçiş yapmaları ve banka işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmeleri bekleniyor.