Tiyatroculardan, ispat çağrısı!

13 Ekim 2022 Perşembe 18:10

Mersin Tiyatro Derneği, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın terörle bağlantılı olduğunu iddia ederek derneği hedef göstermesine tepki gösterdi. Tiyatrocular, “Bu bir yargısız infazdır” diyerek, iddianın ispatlanmasını istedi.

Haber Merkezi

 

Bir kurucu üyenin terör destekli paylaşım yaptığı iddiasıyla hedef tahtasına konulan ve bu yıl 7.’ni düzenledikleri Uluslararası Tiyatro Festivali için talep ettikleri 70 bin TL destek talebi reddedilen Mersin Tiyatro Derneği tepkili.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinin Ekim ayı toplantısında, Mersin Tiyatro Derneği’nin, 11-20 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleştireceği 7. Uluslar arası Tiyatro Festivali için 70 bin TL destek talebi teklifi görüşmelerinde teröre destek tartışması yaşandı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, dernek yöneticilerinin terör örgütü propagandası yaptığını öne sürerek, destek verilmemesi gerektiğini söyledi. Yılmaz’ın açıklamaları sonrası Cumhur İttifakı’nın sandalye üstünlüğüne sahip olması ile tiyatrocuların istediği 70 bin TL’lik destek talebi gündeme alınmadan reddedildi.

“İDDİALAR MESNETSİZ”

Bunun üzerine Mersin Tiyatro Derneği yönetimi yazılı bir açıklama yaparak, Başkan Yılmaz’a iddiasını ispatlama çağrısı yaptı.

Mecliste yaşananların Mersin’deki tüm yerel tiyatro toplulukları için son derece üzdüğünün belirtildiği açıklamada. “Üzücü bir durum, çünkü ülke siyasetinin her gün biraz daha kutuplaştığı, insanlar arasındaki hoşgörü, uzlaşma ve iletişim noktalarının hızla zayıfladığı bir ortamda, belediye meclisinde partiler arası çatışmalara kurban edildiğimizi düşünüyoruz. Bu durumdan dolayı bu basın bildirisiyle kamuoyunu bilgilendirmeyi kendimize borç biliyoruz…

Derneğimizi mesnetsiz iddialarla yaftalamak, hedef haline getirmek, zan altında bırakmak doğru bir tavır olmadığı gibi etik ve vicdani de değildir. Üstelik bunu yapan bir belediye başkanı ise durum daha da vahimdir.

“BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN SÖZÜNÜN İSPATINI BEKLİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Sayın Atsız Afşin Yılmaz’ın derneğimizi zan altında bırakan iddiasını, kime ait olduğu belli olmayan bir paylaşım üzerinden derneğimizi yaftalamasını doğru bulmuyoruz, bu durumu kesinlikle ve kesinlikle kabul etmiyoruz. Belediye başkanımızdan sözünün ispatını bekliyoruz. Sayın Atsız Afşin Yılmaz sadece dernek olarak bizi değil, bu şehrin tüm yerel tiyatro gruplarını, seyircilerini ve (kendisi de dâhil) tüm belediye başkanlarını da zan altında bırakmıştır. Bir kamu kuruluşu olan belediyeyi, temsil ettiği halk adına yöneten belediye başkanları, söyledikleri sözlerin ağırlığının farkında olmak zorundadır. Hukukçu kimliğinden ötürü yaptığının aynı zamanda bir suç olduğunu hatırlatıyor, gerekli düzeltmeleri yapmasını bekliyoruz. 

Şaşkınlık ve üzüntü içinde izlediğimiz konuşmalarından anladığımız kadarıyla Sayın Başkan, Mersin Tiyatro Derneği hakkında ne yazık ki herhangi bir araştırma yapmamış, bilgi sahibi olmamış, sadece kimler tarafından iletildiğini bilmediğimiz bilgiyle hareket etmiştir. Bu bir yargısız infazdır” denildi.