Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ) yeniden yapılanan Teknoloji Transfer Ofisi, paydaş buluşmaları toplantısı gerçekleştirdi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, ofisin yeniden yapılandırılması ile Yürütme Kurulunun çok işlevsel ve dinamik bir hale geldiğini, bunun da yeni projeler geliştirmek adına hem üniversiteye hem bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda çok önemli katkılar vereceğinin altını çizdi.
Haber Merkezi
Mersin Üniversitesi’nin (MEÜ yeniden yapılanan Teknoloji Transfer Ofisi, paydaş buluşmaları toplantısı gerçekleştirdi.
MEÜ Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ın talimatları doğrultusunda yeni bir yapılanmaya giden Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), hem üniversite içerisindeki hem de bölgesel ve uluslararası alandaki paydaşlarıyla bir araya gelmek için “Paydaş Buluşmalar - 1” programını düzenledi.
Üniversite Gençlik Akademisi Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ve Prof. Mehmet Çağrı Çetin, Rektör Danışmanı Prof. Dr. İlker Fatih Kara, Mersin TTO yönetim ekibi, üniversite akademisyenlerinden oluşan Mersin TTO yürütme kurulu üyeleri, Üniversite Şehir İş Birliği Komisyonu ve Bilim Eğitim Sanat Teknoloji Girişimcilik ve Yenilikçilik Kurulu üyeleri, dekanlar ve Almanya’dan çeşitli alanlardaki iş insanlarının oluşturduğu bir ekip katıldı.
Programda ilk olarak TTO paydaşlar ile üniversite yönetimi Senato Odası’nda bir araya geldi. Buradaki etkinlikte heyetler arası tanışma gerçekleşti ve konuklara teşekkür belgeleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk tarafından takdim edildi.
Daha sonrasında Üniversite Gençlik Akademisi’ndeki toplantıya geçildi.
Buradaki program, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve ardından da İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonrasında, Üniversite Devlet Konservatuvarı Oda Orkestrası, Şef Mehmet Münif Akalın yönetiminde Nevit Kodallı’nın Güzelleme eserini ve Karayev’in 3 Minyatür eserinden Ayşe ve Dans bölümlerini seslendirdi.
TRANSFER OFİSİNİN YÖNETİMİ DİNAMİK BİR HALE GELDİ
Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Mersin TTO’nun yeniden yapılandırılmasının önemine değinirken; Mersin TTO Yürütme Kurulunun çok işlevsel ve dinamik bir hale geldiğini, bunun da yeni projeler geliştirmek adına hem üniversiteye hem bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda çok önemli katkılar vereceğinin altını çizdi.
Prof. Dr. Öztürk, “Bu toplantımızda üniversite, toplum ve sanayi iş birliği konusunu ele almak üzere bir araya geldik. Mersin TTO bu üç alanı da içeren bir ara yüz konumundadır. Bu manada TTO’nun etkin olması üniversitemiz, toplum ve sanayi için çok kıymetlidir. Sanayi iş birliği, üniversitelerin bilgi ve uzmanlık birikimini, iş dünyasının ihtiyaçlarıyla buluşturarak ortak projeler geliştirmeyi hedefler. Bu iş birliği, üniversite-sanayi arasında bilgi transferini sağlar, araştırma ve geliştirme çalışmalarını destekler, yenilikçi fikirlerin ticarileşmesini kolaylaştırır ve mezunlarımızın iş dünyasına uyum ve katılımını güçlendirir.” şeklinde konuştu.
“İŞ BİRLİĞİ PROJELERİ İÇİN DAHA İYİ BİR YAPI OLUŞTURMAK HEDEFİYLE ÇALIŞIYORUZ”
Üniversitenin daha fazla toplum ve sanayi ortaklığı kurmak, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine daha fazla kaynak ayırmak ve iş birliği projeleri için daha iyi bir yapı oluşturmak hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Prof. Dr. Öztürk, “Bu çalışmaların mutfağında; Mersin TTO Ekibi, Yürütme Kurulu, Şehir İş Birliği Komisyonumuz, Bilim Eğitim Sanat Teknoloji Girişimcilik ve Yenilikçilik Kurulumuz ve araştırma merkezlerimiz başta olmak üzere, ilgili tüm birimlerimiz ve akademisyenlerimiz yer alıyor. Sözlerime son verirken bu sürecin oluşturulması ve yürütülmesinde katkı sunan tüm akademik ve idari personelimize çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
“KAYNAKLARIMIZI, UZMANLIĞIMIZI KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ YOLUYLA BİR ARAYA GETİREBİLİRİZ”
Daha sonrasında söz alan Mersin TTO – Paydaş Buluşmaları-1 Programı düzenleme komitesi üyesi Abdi Kurt; yeniden yapılanan Mersin TTO ile ilgili konuklara bilgiler verdi. Yeniden yapılanmanın üniversite ve bölgede bir sinerji yaratacağını ifade eden Kurt, bu durumun üniversitemize özellikle de Avrupa Birliği projelerinde önemli kazanımlar sağlayacağının altını çizdi.
Konuşmasına Mersin TTO Danışman Kurulu Üyelerinden bahsederek devam eden Abdi Kurt, bu kurulun üniversite-sanayi-toplum bağlamında bölgesel, ulusal ve uluslararası projelerin geliştirilmesine rehberlik etmesini beklediklerini de ifade etti.
“KARŞI KARŞIYA OLDUĞUMUZ ZORLUKLARIN ÜSTESİNDEN TEK BAŞINA HİÇBİR KURUM GELEMEZ”
İş insanlarından oluşan Avusturya IIB-Uluslararası Ticari İşletmeler Enstitüsü Derneği Başkanı ve aynı zamanda Mersin TTO Danışma Kurulu Üyesi olan Klaus Liu ise; “Giderek birbirine bağlı ve karmaşık hale gelen bir dünyada, kurumlar arası iş birliği sadece yararlı değil, aynı zamanda kesinlikle gerekli hale gelmiştir. İster ekonomik ister sosyal, isterse de çevresel olsun, bugün karşı karşıya olduğumuz zorlukların üstesinden tek başına hiçbir kurum gelemez. Daha müreffeh ve sürdürülebilir bir gelecek yaratmak için kaynaklarımızı, bilgi birikimimizi ve uzmanlığımızı kurumlar arası iş birliği yoluyla bir araya getirebiliriz. Kurumlar arası iş birliği, ister kamu kurumları ister kâr amacı gütmeyen kuruluşlar arasında olsun kuruluşlar arasındaki ortak çabaları ifade eder.” dedi.
Kurumların iş birliği yaparak kapsamlı stratejiler geliştirebileceğini ve yenilikçiliği teşvik eden etkili çözümler uygulayabileceğini ifade eden Klaus Liu, “Bu program dâhilinde burada olmamız kişisel olarak beni ve Almanya’dan katılan tüm iş insanlarını motive etti. Güzel projeler geliştirmek adına bizlere katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından katılımcılar fuaye alanına geçerek ikili görüşmelerde bulundu. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.