Mersin’in en küçük ilçesi Çamlıyayla’nın dahi imar planlarının tamamlanmamasına Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı isyan etti. Tepebağlı ayrıca Çamlıyayla’nın kanalizasyon sorununa da çözüm istedi.
HEDİYE EROĞLU
Arazi kullanımları ile yerleşme alanlarının belirlenmesini sağlayarak adeta imarda ilçelerin kaderinin belirlendiği 1/5 bin ölçekli nazım imar planlarının tamamlanmaması Mersin’de büyük sorunlara neden olmaya devam ediyor.
Kentte yıllardır çözüm bekleyen 1/5 binlik planların bitirilememesine yönelik şikayetler artan nüfus ile katlanıyor.
Nüfusa göre Mersin’in en küçük ilçesi olan merkeze yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Çamlıyayla’ın dahi 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planlarının bitirilememesi tepkiye neden oluyor.
“5 YILDIR UĞRAŞIYORUZ HALA ORTADA PLAN YOK”
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin Haziran ayı olağan birleşiminin ilk oturumunda konuşan Çamlıyayla’nın MHP’li Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, gecikmeye isyan etti. “Çamlıyayla’nın 5 binlik planı yok” diyen Tepebağlı, “5 sene uğraşmamıza rağmen planı yapamadık. Büyükşhnir Yasası ile plan yapma yetkimizi size devrettik ama henüz daha 5 binlik planı bitiremedik. Belediye başkanlığım döneminin sonuna gelmeden inşallah bu planı bitirelim istiyorum. Çamlıyayla’nı kanalizasyonu ile ilgili projeyi hazırladık bu projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz” dedi.
SEÇER TOPU TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNE ATTI
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise yanıt olarak Çamlıyayla’da imar planları yapılacak alanlarla ilgili İl Tarım Müdürlüğü’nden gelecek izinlerin halen tamamlanmamış durumda olduğunu söyleyerek, bürokrasiden dert yandı. “Çalışmalar devam ediyor” diyen Seçer, “Yakında ilçe belediyesi ile görüşülüp 1/5 binlik plan komisyona havale edilecek” dedi.
“KREDİ BULDUKÇA SIRASIYLA YAPACAĞIZ”
İlçenin kanalizasyon talebi ile ilgili ise kaynak yetersizliğini öne süren Seçer, “Söz konusu kanalizasyon projesi küçük bir proje değil, Sebil Mahallesini de kapsıyor Bunlar İller Bankası ile ilgili konular. Bunları kendi bütçemiz ile yapmamız mümkün değil, imkansız. Kredi buldukça bunları sırasıyla yapacağız” diye konuştu.
OTOPARK ÜCRETİNE DİSİPLİN SAVUNMASI
Yine ilçede Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan otoparka ait ücret sorununa ilişkin de konuşan Vahap Seçer, “Otopark ücretleri konusu da oranın yerli üretim yapıp ürünü pazara getirenler için makul, küçük bir ücret alınmasını kapsıyor. Amaç biraz da disiplinli hale getirmek. Orada gerçekten üretim yapan yerliler küçük bir bedel ödeyerek hizmet versin istiyoruz. Aşırı bir rakam olursa bizi uyarırsınız biz de yardımcı oluruz” şeklinde konuştu.