TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Mersin Üniversitesi desteğiyle düzenlenen “Fikir Otobüsü Lise” bu dönem uluslararası girişimcilik arenasına çıkıyor. Bu yıl dereceye giren proje UNİCEF ile yapılan işbirliği sonucu uluslararası alanda sunulup uluslararası melek yatırımcılarla buluşturulacak.
Haber Merkezi
TOBB Mersin Genç Girişimiler Kurulu tarafından Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ülkedeki genç girişimci sayısını artırmak adına 2015’te Fikir Otobüsü olarak başlayıp ardından liselere indirgenerek Fikir Otobüsü Lise ismini alan proje, bu yıl UNİCEF’le yapılan işbirliği sonrası uluslararası boyut kazandı. Bu yılki etkinliğe başvuran 600’ün üzerindeki projeyi değerlendiren TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge ekibi bu sayıyı önce 300, ardından 80’e indirdi. 40’arlı iki gruba ayrılan projeler üçer günlük eğitimler sonunda geliştirilip son şekilleri verilerek jüriye sunulacak. Yapılacak değerlendirme sonunda dereceye girecek projeler belirlenecek. Gençlere üç günlük kamp sürecinde HABİTAT yetkilileri tarafından temel girişimcilik eğitimi, yalın kanvas eğitimi, tasarım odaklı düşünme eğitimi teorik ve uygulamalı olarak verilecek.
“BURADAKİ ETKİNLİK GELECEĞİNİZ ADINA ÇOK ÖNEMLİ”
Etkinliğin açılışında konuşan TOBB Mersin İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Dr. Osman Kiper sözlerine süreci özetleyerek başladı. “Dereceye girin ya da giremeyin ama bu üç gün gelecekteki hayatınız adına çok önemli olacak umarım çabalarınızın karşılığını en iyi şekilde alırsınız” diyen Kiper, şunları söyledi:
“Bu yıl bizim için ayrı bir önem taşıyor. Etkinliğimizi 2015’ten bu yana yapıyoruz ancak bu yıl ilk kez Fikir Otobüsünden çıkacak projenin uluslararası arenada sunulma şansı ve uluslararası melek yatırımcılara kendisini ifade etme imkanı doğdu. UNİCEF ile işbirliğimiz buna imkan tanıdı. Aranızdan bir projenin bu şansı olacak. Hepinize başarılar diliyorum.”
“21. YY ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMA YÜZYILI”
HABİTAT Derneği Girişimcilik Programı Direktörü Fatih Görgün de üç gün süresince yeni fikirler üretmek ve daha çok katmadeğer yaratmak için çalışacaklarını söyledi. 21. Yüzyılın artık sorunların değil çözümün parçası olma yüzyılı olduğuna dikkat çeken Görgün, “Bu anlamda iklim, sürdürülebilirlik, afetlere hazırlık gibi alanlarda fikir üretmeye çalışacağız. Sizlerin fikirlerini de hangi noktalarda destekleyebiliriz ve nasıl ön plana çıkarabiliriz 3 günde bunları konuşacağız. Bu sayede dünyaya daha katmadeğerli fikirler sunmak için uğraşacağız” dedi.
“GİRİŞİMCİ RUHUNUZU HER ZAMAN BESLEMELİSİNİZ”
Girişimciliğin, yenilikçi iş fikirlerinin çok önemli kavramlar olduğuna işaret eden Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise açılış konuşmasında, “Hangi mesleği tercih ederseniz edin yaşamınız boyunca yeni fikirler üretip uygulayabilen ve kendinizi ifade edebilen mahir bireyler olmanız, girişimcilik ruhunuzu beslemeniz gerekiyor. Bu nedenle Fikir Otobüsü Lise Projesi büyük önem taşıyor” dedi. Koca sözlerini, emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.