Vali Pehlivan’dan 112 Acil’e inceleme

15 Eylül 2022 Perşembe 12:53

Haber Merkezi
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Başkanlığında ‘112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı’ gerçekleştirildi.
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında bu yıl ikincisi düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, AFAD Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü yetkilileri katıldı.
112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Gülay Erdoğan tarafından yapılan sunumun ardından toplantıda, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünün faaliyetleri ile hizmetin etkin, verimli, hızlı bir şekilde sunulması, ilgili birimler arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi hususunda yürütülen çalışmalar değerlendirilerek muhtelif kararlar alındı. 
Toplantı, hizmet standartlarının daha da artırılması için görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi. 
‘112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı’nın ardından Vali Ali Hamza Pehlivan ve beraberindeki heyet, 112 Acil Çağrı Merkezi binası içerisinde bulunan Mersin Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Komuta Kontrol Merkezi ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) incelemelerde bulundu. 
Devam eden çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Pehlivan, görevi başındaki personele çalışmalarında kolaylık ve başarılar diledi.