ÇBK’da değişim Memnun etti!

23 Aralık 2022 Cuma 17:38

Avrupa Kupası macerasında İtalya yenilgisi sonrası hoca değişimine giderek Ekrem Memnun ile anlaşan Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Belçika’da Kangoeroes Mechelen’a yenerek, ikinci galibiyetini aldı.

Sezona 4 kupa hedefiyle başlayan ancak Avrupa’da istediği sonuçları alamasa da ligde başarılı bir grafik çizen Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, Avrupa’da gülmeye devam ediyor.

Ligin en iyi kadrolarından birisine sahip olsa da bir türlü istenen basketbolu sahaya yansıtamayan Çukurova Basket Mersin Yenişehir, FIBA Kadınlar EuroLeague B Grubu’nda İtalya'da Famila Schio takımına 9 Aralık’ta 76-72 yenilerek Avrupa’da ki 5’inci mağlubiyetini aldı. Fatura daha önce olduğu gibi yine Başantrenöre kesildi ve Kulüp, Emre Vatansever ile karşılıklı yolları ayırdı. Vatansever'in yerine A Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ekrem Memnun getirildi. Bu değişim ile Çukurova, konuk ettiği Spar Girona'yı 64-50 yendi.

 

BELÇİKA’DA 4. GALİBİYETİNİ ALDI

ÇBK son olarak önceki gün, FIBA Avrupa Ligi B Grubu'nun 7. haftasında Belçika ekibi Kangoeroes Mechelen'a konuk oldu.

Willebroek kasabasındaki De Schalk Spor Salonu'nda yapılan karşılaşmanın ilk çeyreğini 19-17 üstünlükle geçen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, soyunma odasına ise 44-34 önde gitti.

Üçüncü periyot sonunda farkı 20 sayıya (73-53) yükselten ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, sahadan 84-69 galip ayrıldı.

Mersin ekibinde 28 sayı, 6 asist, 5 ribaunt üreten Gray, sahanın en skoreri oldu.

ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi 4. galibiyetini aldı. Kangoeroes Mechelen ise 6. mağlubiyetini yaşadı.