TİY idareyi geçemedi

11 Aralık 2022 Pazar 23:42

Kötü bir sezon geçiren ve arka arkaya kaybettiği puanlarla tehlikeli bölgeye girmek üzer olan Tarsus İdman Yurda, Bayburt Özel İdare Spor deplasmanından 1-1’lik skor sonucu 1 puanla döndü.

TFF 2’nci Lig Beyaz Grupta kötü bir sezon geçiren Tarsus İdman Yurdu arka arkaya kaybettiği puanlarla tehlikeli bölgeye girmek üzere. Hafta sonu deplasmanda Bayburt Özel İdare Spor’la karşılaşan Sarı Lacivertli ekip zayıf rakibi karşısında 1 puanı zor kurtardı 1-1. Ligin dibine demir atan, büyük ölçüde küme düşecek olan Bayburt ile zorlu bir 90 dakika oynandı. Ligin en alt sırasında yer almasına rağmen Tarsus İdman Yurdu ile başa baş oynayan Bayburt kalesini ilk yarı gole kapatarak karşılaşmanın 0-0 bitmesini sağladı.

Sahada daha derli toplu futbol oynayan tarafın Bayburt ekibi olması Tarsus İdman Yurdu ekibini kızdırsa da çözüm üretmekte zorlandı. Maçın ikinci yarısının başında Ramazan Efecan ceza sahası içerisinde kaleye sert vurdu. Rakip kaleci üzerine gelen topu yumrukları ile uzaklaştırdı. 64. dakikada Tarsus İdman Yurdu futbol oynamayı hatırladı. Kazanılan serbest vuruştan golü bulunca maçta 1-0 öne geçti.

Ceza sahası dışında kazanılan serbest vuruşta Ramazan Durmuş’un etkisiz vuruşu kalecinin de seyretmesi ile filelerle buluştu. 0-1 Bayburt Özel İdarespor baskılı oyununun karşılığını maçın son anlarında beraberlik golünü bularak aldı. Mustafa Yiğit Turgut’un ceza sahasına çıkardığı pasta topa gelişine vuran Tuncay Kılıç fileleri havalandırdı. 1-1.