Çukurova’da hoca değişimi

11 Aralık 2022 Pazar 23:37

Avrupa’da kötü sonuçlar alan ligde ise zorlanan Çukurova Basketbol Mersin Yenişehir Belediyesinde fatura yine Başantrenöre kesildi. Emre Vatansever ile yollar ayrılırken bu göreve Ekrem Memnun getirildi.

Ligin en iyi kadrolarından birisine sahip olsa da bir türlü istenen basketbolu sahaya yansıtamayan Çukurova Basket Mersin Yenişehir, son olarak İtalya'da Famila Schio takımına da 76-72 yenilerek Avrupa’da ki 5’inci mağlubiyetini aldı.

Mersin temsilcisi yeni sezonda daha derin, daha güçlü kadro kurarak geçen yıl konan hedefi bu yıl yakalamak istese de Avrupa’da aldığı kötü sonuçlar ve ligdeki zorlanan performansı ile kamuoyunda tartışılırken fatura yine Başantrenöre kesildi. Kulüp, Emre Vatansever ile karşılıklı yolları ayırdı.

Çukurova Basket Mersin Yenişehir, Famila Schio yenilgisinin ardından yollarını ayırdığı antrenör Emre Vatansever'in yerine A Milli Kadın Basketbol Takımı Antrenörü Ekrem Memnun'u getirdi. Kadın basketbolunun en önemli isimlerinden biri olan ve Galatasaray ile Türk takımlarının kazandığı ilk Euroleague şampiyonluğunda imzası bulunan Ekrem Memnun, daha önce de yürüttüğü Kadın Milli Takımı antrenörlüğüne kısa süre önce yeniden getirilen Ekrem Memnun, ilk döneminde 2015 Kadınlar Avrupa Şampiyonası, 2016 Rio Olimpiyatları, 2017 Kadınlar Avrupa Şampiyonası ile 2018 Kadınlar Dünya Kupası’nda Ay-yıldızlı ekibin başında sahaya çıkmıştı.