ÇBK Mersin’den Euroleague’de ikide iki

17 Ekim 2024 Perşembe 15:48

FIBA Kadınlar EuroLeague’deki temsilcimiz ÇBK Mersin, Zabiny Brno engelini de rahat geçerek Eurolig grubunda zirveye yükseldi.

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu ikinci haftasında ÇBK Mersin, Servet Tazegül Spor Salonunda ağırladığı Çekya'nın Zabiny Brno takımını 88-74 yenerek Avrupa’da fırtına gibi esmeye devam ediyor. Grubun ilk maçında Fransız ekibini yenen ÇBK Mersin grubun ikinci maçında Çekya ekibini de devirerek B grubunda liderliğin sahibi oldu. ÇBK Mersin grubun 3. maçında Yunan ekibi Olympiakos ile oynayacak.

 

ÇBK OYUNUN TEK HÂKİMİ OLDU

Servet Tazagül Spor Salonunda oynanan maçta ÇBK Mersin ilk çeyrekte muhteşem bir oyun sergiledi. Taraftarı ile bütünleşen Çukurova ekibi rakibine kurduğu baskı ile ilk çeyreği 29-13 önde bitirdi.

İkinci Çeyrekte oyuna ortak olmak isteyen Çekya ekibi Zabiny Brno farkı bir ara 10 sayıya kadar indirse de oyunun kontrolünü tekrar eline alan Çukurova ekibi devreye 53-38 önde girmeyi başardı.

3. Çeyrekte iyice oyununun hakimi olan ÇBK Mersin rahat bir şekilde son çeyreğe 18 sayı farkla 73-55 girmeyi başardı.

Artık maçın iyice kopma noktasına geldiği son çeyrekte potanın perileri maçı 14 sayı farkla 88-74 kazanarak Avrupa’da oynadığı ikinci maçı da kazandı. Maç boyunca olağanüstü bir performans sergileyen ÇBK Mersin oyuncusu Marine Johannes 24 sayı atarken 2 ribaund ve 6 asist ile maçın yıldızı oldu.