Amatör’de takımlar gol oldu yağdı

16 Ekim 2024 Çarşamba 15:56

Mersin’de bu sene 24 takımın mücadele ettiği Süper Amatör’de 5. hafta maçlarında takımlar gol oldu yağdı.

Amatör futbolun zirvesi olan Mersin Süper Amatör Ligi’nde 5. Haftada oynanan maçlar nefes kesti. Bu sene iki grupta 24 takımın mücadele ettiği ligde takımlar şampiyon olup Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çıkmak mücadele edecek. Süper Amatör A Grubunda zirveyi İdman Yurdu 1923 Spor, Erdemli Limonspor ve Akdeniz Zirvespor paylaşırken B Grubunda ise Karacailyas Veteranlarspor ve Tarsusgücü liderliği paylaştı.

 

ZİRVEDE 3 LİDER VAR

Süper Amatör A grubunda 5. Hafta maçları heyecan ve bol gol ile oynandı. Lider İdman Yurdu 1923 Spor evinde Mut İdman Yurdu Belediyespor karşısında 4-0 gibi farklı bir skorla kazanarak avarejla zirvenin yeni sahibi oldu. Zirveyi yakından takip eden diğer takımlardan Akdeniz Zirvespor evinde Erdemli Limonspor karşısında 3-1 kazanırken bir diğer takım Erdemli Belediyespor ise deplasmanda rakibi Akdeniz Belediyespor’u 3-1 yenmeyi başardı. Ligde diğer sonuçlarda ise Mersin Ormanspor evinde Mersin Demirspor’u 2-1 yendi. Mersin Galataspor ile Taşucuspor ligden çekilen Mersin 33 FK ve Anamur Muzspor karşısında hükmen 3-0 kazanan taraf oldu.

 

ZİRVEDE ÇİFTE LİDER VAR

Süper Amatör B grubunda 5. Hafta maçları nefes keserek oynandı. Averajla lider durumda bulunan Karacailyas Veteranlarspor evinde Akdenizgücü karşısında 4-1 gibi farklı bir skorla kazanan taraf oldu. Zirveyi paylaşan Tarsusgücü evinde İçel Yolspor karşısında 2-0 gibi net bir skorla kazandı. Ligin flaş ekiplerinden Bozyazı Belediyespor deplasmanda rakibi Atakent Gençlerbirliği karşısında gol oldu yağdı ve maçı 14-0 gibi büyük bir farkla kazandı. Amatörde diğer maçlarda ise Kuvayi Milliyespor evinde Binevlerspor karşısında 6-1 kazandı. Mersin Camspor evinde Silifke İdman Yurdu’na 5-2 mağlup oldu. Erdemlispor ise deplasmanda rakibi İdman Yurdu 1925 Spor karşısında 6-1 gibi farklı bir skor ile kazanan taraf oldu.