Çukurova’da sıradaki rakip Çekya

15 Ekim 2024 Salı 15:53

Basketbol FIBA Kadınlar EuroLeague 2. hafta maçında ÇBK Mersin evinde Çekya ekibi Zabiny Brno’yu konuk edecek.

Potanın perileri Kadınlar EuroLeague Avrupa sahnesinde sahaya iniyor. ÇBK Mersin evinde taraftarının desteğiyle Çekya ekibi Zabiny Brno’yu karşısında kazanmak istiyor.

B Grubu'nda bulunan ÇBK Mersin ilk hafta maçında Tango Bourges Basket karşısında kazanarak Avrupa’ya galibiyet ile başladı. Rakibi Zabiny Brno’yu ise ilk Avrupa maçını kazandığı için Mersin’e moralli geliyor. Kadınlar liginde en son Beşiktaş karşısında 1 sayı ile mağlup olan ÇBK Mersin Baş Antrenörü Victor Lapena maç sonrası yaptığı açıklamada “Beşiktaş maçını kaybettiğimiz için üzgünüz taraftarlarımıza kendimizi affettireceğiz. Çarşamba günü Zabiny Brno ile oynayacağımız EuroLeague maçını taraftarımızın desteği ile kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Temsilcimiz EuroLeague'de 2. hafta maçını da kazanarak galibiyet serisini sürdürmek ve zirvenin sahibi olmak istiyor. Avrupa’da adından bahsettirmek isteyen ÇBK Mersin, Çekya ekibi Zabiny Brno’yu 16 Ekim Çarşamba günü saat 18.30’da Servet Tazegül Salonunda konuk edecek.