CHP’li Tuncer, Tarhan’ın izlerini silme çabasında

15 Ekim 2024 Salı 13:22

Mezitli’de önceki dönem Belediye Başkanı CHP’li Neşet Tarhan’ın izlerini silmeye çalışmakla eleştirilen yeni dönem Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in son olarak Örgü Evi’ni kapatmak istediği öne sürüldü.

HEDİYE EROĞLU

 

CHP Mersin içerisindeki kavgada sular durulmuyor. Bu kapsamda özellikle önceki dönem belediye başkanları arasındaki çekişmede çıta giderek yükseliyor.

Bu konuda sık sık gündeme gelen belediyelerden olan Mezitli’de son olarak önceki dönem Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın izlerini silmeye yönelik çalışmalara bir yenisinin eklendiği ileri sürüldü. İddiaya göne bu kapsamda yeni Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Örgü Evi’ni kapatmak istedi. Mezitli’de 6,5 yıldır faaliyette bulunan Belediye Örgü Evi’nin tadilat bahanesiyle kapısına kilit vuran Tuncer, gelen yoğun tepkiler sonucu geri adım attı.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarla konu gündem olurken CHP’lilere ve Tuncer’e sert eleştiriler geldi. Tarhan’ın izini silmeye çalışmak yerine Mezitli’nin çözüm bekleyen sorunlarına odaklanılması istenen Ahmet Serkan Tuncer’in ilçeye de partiye de zarar verdiği ileri sürüldü.

 

“SEVİNCİMİZİ, ACILARIMIZI, HÜZÜNLERİMİZİ, MUTLULUĞUMUZU İLMEK İLMEK ÖRDÜK”

Mezitli Belediye Örgü Evi tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, şunlar dile getirildi; “6 Eylül 2018 yılında hedefimizi yüksek tutarak, faaliyete başladık. Katılımcı arkadaşlarımızla; sevincimizi, acılarımızı, hüzünlerimizi, mutluluğumuzu ilmek ilmek ördük.

Biz; örgü örmeyi çok sevdik, Örgü Evini çok sevdik. Burada sosyal faaliyetler yaptık, geziler düzenledik, bayram kutlamaları yaptık, Ulu Atamızı andık, sağlam dostluklar kurduk, depremzedelere, öğrencilere yardım kampanyaları düzenledik. İstikrarlı bir şekilde, hepimiz birlik olup, burayı ayakta tutmaya çabaladık. Emek sarf ettik.

Rengarenk iplerlerle, yüreğimizin yaralarını sardık. Sihirli ellerimizde, iplerimiz sanki dans ediyordu. Bazen eğlendik, bazen güldük, bazen ağladık. Burası hepimize çok iyi geldi.

Evimiz gibiydi burası, 2. Adresimiz oldu. Burası sığınacak bir limanımızdı sanki.

Eşini kaybetmiş, tek başına evde yalnızlık yaşayan ya da emekli olup, boşluğa düşen katılımcılarımıza ilaç gibi geldi burası. Çocuklarımız güvenilir bir yerde olduğumuzu biliyor, içleri rahat ediyordu. Bu güzel mekan; sadece Örgü Evi değil, Sevgi Evi, Terapi Evi olmuştu.

Sabahları sevinçle uyanıyorduk. Çünkü biliyorduk ki evde bunalmayacaktık, gidebileceğimiz güzel bir mekanımız vardı. Biz burada örgü örmenin dışında da çok şey yaptık, çok şey paylaştık.

Ancak her şeyin bir sonu vardı. 7.  Sezonumuzu tamamlayamadık. Instagram hesabımız da dahil olmak üzere; sayısı 5 binden fazla olan değişik illerden ve yurtdışından takipçilerimize ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkürler” denildi.