Akdeniz’de imar planları ek süre talepleri ile gecikiyor!

10 Ekim 2024 Perşembe 11:42

Akdeniz Belediye Meclisi, Temmuz’da gündemine aldığı 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı 2.Etap 1.Bölge 1.Kısmı kapsayan doğuda Deliçay, batıda Toros Gübre, kuzeyde D-400 Karayolu ve güneyde Akdeniz olmak üzere yaklaşık 720 hektarlık bölümü için ek süre istedi.

HEDİYE EROĞLU

 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin, Ekim ayı olağan toplantısının birinci birleşimi yapıldı. Toplantıda Temmuz ayında gündeme alınan yaklaşık 2 bin 934 hektarlık alanı kapsayan Akdeniz İlçesi 1/1000 Ölçekli Revizyon ve İlave Uygulama İmar Planı 2.Etap 1.Bölge 1.Kısım düzenlemesi ile ilgili teklif de ele alındı.

Doğuda Deliçay, batıda Toros Gübre, kuzeyde D-400 Karayolu ve güneyde Akdeniz olmak üzere yaklaşık 720 hektarlık ilave uygulama imar planının tamamlandığı belirtilerek, havale edildiği; İmar, Çevre Ekoloji ve Enerji, Plan ve Bütçe, Bilişim, Gençlik Spor ve Sağlık, Eğitim, Kültür ve Sanat, Kadın Erkek Eşitliği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Hukuk ve Toplumsal Adalet, Çocuk ve Engelli Hakları, Ekonomi ve Kalkınma ile Turizm ve Denizcilik Komisyonlarında değerlendirildiği bildirildi. Komisyonlarca, 720 hektarlık kısma dair araştırma ve incelemelerin devam etmesinden dolayı ek süre talep edildi. Meclis talebi oy birliğiyle kabul ederek teklifi ilgili komisyonlara yeniden havale etti.