Silifke’den Büyükşehir’e susuzluk tepkisi!

18 Eylül 2024 Çarşamba 15:31

Susuzluktan kırılan Silifke’den, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne MESKİ’nin bölgedeki yatırımlarını arttırması çağrısı geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin genelinde nüfus artışının tavan yaptığı ilçelerden olan Silifke’de altyapı yetersizlikleri hayatı zehir ediyor. Özellikle yaz aylarında yaşanan su sıkıntısı vatandaşlardan tepki çekiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik MESKİ’nin bölgedeki yatırımlarını arttırması çağrısı devam ediyor.

Son olarak bölgenin taleplerini dile getiren isim MHP’li Meclis üyesi Silifke Adnan Saz oldu. Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısı II. Birleşiminde konuşan Saz, sorunlarını sıralayarak, çözüm için talepte bulundu.

 

“MUSLUKLARDAN TUZLU SU AKIYOR”

Su faturaları ve altyapı eksikliklerine ilişkin söz alan Saz, “İlçemizin içme suyu kullanımı hususunda birtakım söyleyeceklerim var. Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke’nin Yeşilovacık Işıklı bölgesinde içme suyu ana hatlarını değiştirdi ve büyük bir problemi ortadan kaldırdı. Ancak 3-5 senedir Yeşilovacık’ın musluklarından tuzlu su akmakta. Bu köklü bir çözüm bulunmasını, kaynakların geliştirilmesini talep ediyorum.

 

“SUSUZLUKTAN KIVRANIYORUZ”

Bunun yanında ilçemizin başta Balandız, Gökbelen, Cılbayır ve Çamlıca mahalleleri olmak üzere çeşitli bölgeleri susuzluktan kıvranmaktadır, 2 aydır su yok. Haftada ancak geceleri birer saat bu verilmekte. Bölge çok sıkıntılı. Bu köylerin de su kaynaklarının geliştirilerek problemin çözülmesini istiyorum.

Uşakpınar Mahallesinde muhtar, köylüler ile birlikte yeni bir su kaynağı çıkardı, bunun MESKİ etitünün yaparak bu kaynağı içme suyu halkına dahil etmesini beliyoruz fakat bir gelişme yok henüz” diye konuştu.