Mersin’in gözü TÜBİTAK’ta

17 Eylül 2024 Salı 16:25

Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan’ın TÜBİTAK Başkanlığına atanması Mersin’de heyecan yarattı. MTSO Başkanı Çakır, Orhan’ı tebrik ederek, “Mersin’in gerek akademik gerekse iş dünyasına ait olan ilgili tüm bilimsel çalışma ve ar-ge projelerinde TÜBİTAK’ın desteğini ve iş birliğini daha çok hissedeceğimize inanıyorum” dedi.

Haber Merkezi

 

Geçtiğimiz günlerde cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye Bilimsel ve Teknik araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığı’na atanan Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan’ın yeni görevi Mersin’de heyecan yarattı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, Orhan’ı tebrik ederek, kent için destek beklediğini açıkladı.

 

MERSİN’E DESTEĞİ BÜYÜK

Başkan Çakır, “Tarsus Üniversitemizin değerli Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın Hocamız; ülkemizin bilim, bilimsel araştırma ve geliştirme konusunda lider kurumu olan TÜBİTAK’ın yeni Başkanı olmuştur. Mersin’de başarılı çalışmalara imza atan, özellikle Mersin Ticaret ve Sanayi Odamız (MTSO) ile kurduğu yakın iletişimle “üniversite-iş dünyası ilişkisi” kurulmasında samimi rol oynayan Prof. Dr. Orhan Aydın Hocamızı Mersin iş dünyası adına yürekten kutluyorum.

Aynı zamanda, Mersin tarımının bilimsel ar-ge çalışmalarının merkezi olan Mersin AGROPARK’a büyük destek veren değerli hocamızın bu desteğini de unutamayız.

TÜBİTAK’ta aldığı bu önemli görevle artık Mersin’in gerek akademik gerekse iş dünyasına ait olan ilgili tüm bilimsel çalışma ve ar-ge projelerinde TÜBİTAK’ın desteğini ve iş birliğini daha çok hissedeceğimize inanıyorum.

Değerli hocamızın Tarsus Üniversitesi'nden ayrılmasını kentimiz için bir kayıp olarak görsek de, TÜBİTAK’ta aldığı bu önemli görevi Mersin için, Mersin akademi ve iş dünyası için bir kazanım olarak görüyoruz. Değerli hocamızı tekrar Mersin iş dünyası adına tebrik ediyoruz” dedi.