CHP Mezitli’den Tuncer için şok iddialar!

16 Eylül 2024 Pazartesi 17:12

CHP’de kazan kaynamaya devam ediyor! Mezitli’de Grup Başkan vekili Ali Mahir Başarır’ın desteğiyle seçilen Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in adaylığını yanlış bulup eleştiren ve tepkisini koyan üyelerin disipline sevk edildiği ortaya çıktı!

Haber Merkezi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Disiplin Kurulu'na sevk edilen Mezitli’den partililer, kendilerine yöneltilen iddiaların asılsız olduğunu belirterek, suçlamaları kabul etmediğini açıkladı. İl Disiplin Kurulu’na yaptıkları savunmada 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP’nin karşısında çalıştığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu ifade eden üyeler yaptıkları basın açıklaması ile tepkilerini dile getirdi.

Disipline sevk edilen partililer, CHP'ye yıllardır sadakatle hizmet ettiğini, partinin ilkelerini ve ideolojisini savunduğunu vurguladı. Yerel seçimlerde sokak sokak, mahalle mahalle çalıştığını ve partiye oy kazandırmak için büyük fedakârlıklar yaptığını belirten partililer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’i hedef göstererek zehir zemberek açıklamalarda bulundular.

 

“VAHAP SEÇER İLE SAHALARDA HER ZAMAN BERABER OLDUK”

Partililer; “Disiplin kuruluna geçici ihraç talebiyle sevk edildiğimi gelen tebligat ile öğrendim. Nedeninin ise 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde partimin karşısında çalıştığım gibi asılsız iddialara dayalı olmasıdır. Böyle bir iddiayı asla kabul etmiyorum. Bizler Atadan, dededen CHP’nin bir bireyi olarak partimizin ilkelerini ve düşüncelerini hep savunduk. Bunun uğrunda birçok mücadeleler vererek partimizin iktidar olmasını sağlamak için, kimi zaman işlerimizden kimi zaman ailemizden feragat ederek sahalarda her zaman çalıştık. Özellikle İlçemizde kurduğumuz Mahalle Meclislerinde örgütlü mücadele içerisinde bulunmuş, hiçbir zaman görevden kaçmadan sokak sokak, mahalle mahalle partimize oy kazandırmak için çalışmış, gerek sandıklarda gerek sokaklarda, gerek adliye koridorlarında sabahlayarak ideolojimiz için mücadele vermişizdir. 2004 yılında MHP’den büyük bir zafer ile Mezitli İlçemize CHP’nin şanlı bayrağını dikerken de sahadaydık. 2009 yılında oyumuz %38 olduğunda da, 2014 yılında Yerel seçimde oyumuz %44 olduğunda da, 2019 Yerel Seçimlerinde %56 olduğunda da bizler hep sokaklardaydık. Genel seçimler, referandum, eylemler, etkinlikler hepsinde biz gene oradaydık. Senelerini, hatta ömrünü bu partiye adamış olan bizlere bu suçlamaları atmak onur kırıcıdır, vefasızlıktır. Bizler Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ile birlikte 31 Mart Yerel seçimlerinde beraber sahada olduk toplantılar yaptık” ifadelerini kullandı.

 

“ULAŞ YILMAZ, AHMET SERKAN TUNCER’İ TANIMIYORUZ DEDİ”

 31 Mart Yerel Seçimlerinin iyi okuması gerektiğinin altını çizen partililer, “Belediye Başkan Aday Adaylıkları için Mezitli İlçemizde 18 arkadaşımız başvuruda bulundular. Hemen sonrasında Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz ve yöneticilerine ön seçim talebinde bulunduk. Ön Seçim yapılması için irade koyulması gerektiğini söyleyerek, başlatılan imza kampanyalarına açık açık desteğimizi açıkladık. Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz örgüt başkanı olarak bizleri kültür merkezinde topladı. 31 Mart yerel seçimlerinde atanan Mezitli Belediye Başkan adayı Ahmet Serkan Tuncer’i tanımıyoruz diyerek bizlere konuşma yaptı. Bizler ilçe örgütü olarak ön seçim istediğimiz halde bizlerin dinlemeden Ahmet Serkan Tuncer’i aday olarak sundular ve bizlerde bunlara karşı tepkimizi gösterdik” dediler.

 

“MEZİTLİ ADAYI RANT İÇİN MHP VE AKP’LİLER İLE BİR ARAYA GELMİŞTİR”

Lakin CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın istediği aday olarak gündeme gelen, kendisini ilçe başkanlığı yaptığı dönemden de tanıdığımız, Cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil birkaç fotoğraf karesi dışında çalışma yapmamış, 2019 Yerel Seçimlerinde CHP’nin adayı karşısında açık açık çalışmış, Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dahil bir çok üst düzey yöneticilere küfürler, hakaretler etmiş, MHP’li, AKP’li Meclis üyeleriyle RANT için Ankara yollarına düşmüş onlarla Bakanlıklar ziyaret etmiş, ayrıca Ali Mahir Başarır’ın Danışmanı Buğra Baran’ında eniştesi olan Ahmet Serkan Tuncer olduğunu duyduk. Genel Başkan Sayın Özgür Özel de dâhil birçok üst düzey yöneticiyi arayarak durumun ciddiyetini anlatmamıza rağmen duyumumuzun doğru olduğunu 10 Ocak 2024 akşamı TV kanalından öğrendik. Üstelik duyduğumuza göre İlçe Başkanı, Yöneticileri de TV kanalından öğrenmişler. 2019 yılında CHP’nin kaybetmesi için o dönemin MHP adayı Serdar Soydan’a çalışmış, bizlerin en çok mücadele ettiği zamanlarda AKP ve MHP ile çıkarlar doğrultusunda bir araya gelmiş birini nasıl aday gösterebildiler!

 

“ALİ MAHİR BAŞARIR BARDAĞI TAŞIRMIŞTIR”

Söylediklerinin hiç birinin iddia olmadığını hepsinin kanıtlı olduğunu ifade eden CHP’liler, “Böyle bir yanlış atamanın yanında elbette olmayacaktık, olmadık. Ali Mahir Başarır ile görüşülmüş İlçenin aldığı ön seçim talebi iletilmiş, Genel Başkana takdim edilerek, CHP Genel Merkezi evrak kayıttan bile geçirilmişken; Ali Mahir Başarır’ın bir TV Programında ‘Ön Seçim’ talebi örgütten gelmedi demesi ve tüm partililerimizin danışmanı olarak bildiği Buğra Baran’ın danışmanı olmadığını söylemesi de bardağı taşıran son damla olmuştur. Söylediklerimizin hiçbiri iddia değildir. Kanıtlı ve gerçektir. Şimdi sizlere soruyoruz? Bizler partinin öz evlatları, temel taşları, emektarlarıyız. Nasıl olurda bu savunmayı yapması gerekenler ‘makam’larda oturuyor da bizler hiçbir menfaati beklentisi olmayan, doğruları söyleyip demokratik olarak tepki veren insanlar savunma veriyoruz anlamak mümkün değil” dedi.

 

“ŞU AN Kİ BELEDİYECİLİK YÖNETİMİ BİZLERİ HAKLI ÇIKARIYOR”

Partililer şöyle devam etti; “Bunların yanı sıra Meclis Üyesi olmak isteyen birçok partilimiz Aday Adaylığı başvurusu yapmış, bir kısmı partililerimizin takdiri ile ön seçimden çıkarak listelerde yerini almıştır. Onlara saygı duyuyoruz. Fakat listenin kontenjan kısmı neye göre atanmıştır? Atanan kişileri neden partililerimiz tanımıyor? Atanan kişiler partimizin kapısını biliyor mu? Partiye ne zaman üye oldular? Başka partili olup bizim listelerimizde kaç meclis üyesi adayı var? Bunların hepsinin cevabını en az bizler kadar inanıyoruz ki sizlerde bilmektesiniz.

Destek olmadığımız bu yönetim kadrolarının şimdi ki yönetim şeklinin de araştırılması gerektiğini düşünüyoruz. Şu an yapılan Belediyeciliğin bizleri ne kadar haklı bir konuma getirdiğini sizlerin de görmesi gerektiğini düşünüyoruz.

 

“GÖNÜLLÜ EVLERİNİ KAPATARAK KADERİNE TERK ETTİ, KADIN ÜRETİMİNE YÖNELİK YERLERİ KAPATMA ÇABASINA GİRDİ”

Bunu da birkaç örnekle paylaşmak istiyoruz. Yetişkin bireylerin koro çalışmaları aldığı, çocuklarımızın İngilizce, Türkçe, Fizik ve Kimya Dersleri alarak geleceğe hazırlandığı, bu kursların verildiği mahallelerde bulunan Gönüllü Evlerini kapatarak kaderine terk ettiği, kadın üretimine yönelik yerleri kapatma çabasına girildiği ama mahkeme kararıyla kapatamadığını biliyor musunuz? Mezitli Belediyesinde yıllarca çalışmış, partimizin evlatlarının oradan oraya sürüldüğünü mobbing yapıldığını biliyor musunuz? Mezitli Belediyesinde CHP kadrolarını görevden alarak diğer siyasi partilileri yönetici kadrolarına getirildiğini biliyor musunuz?”

 

“PARTİMİZİN GRUP KARARI HİÇE SAYILDI”

CHP Mezitli İlçe Başkanlığının aldığı grup kararlarının yok sayıldığını ifade eden CHP’liler, “Bizzat Ahmet Serkan Tuncer’in Meclis Toplantısının olduğu gün ziyaretine gelen üst düzey yönetici tarafından aldığı talimat doğrultusunda partimiz tarafından alınan grup kararı Mecliste hiçe sayarak meclis üyelerine karar değişikliği yaptırıyor.

Hiçbirinin savunma bile vermediğini biliyor musunuz? Daha o kadar çok konular var ki… Biz gerçek partililere yakışmadığı için dile getirmiyoruz. Şimdi tekrar soruyoruz savunması vermesi gereken bizler miyiz? Yoksa Makamda oturan kişiler midir?

Evet Ahmet Serkan Tuncer’in yanlış aday olduğunu, geçmişte başka partiye çalıştığını, Mezitli gibi bir ilçenin eşten dosttan ilişkilerle yönetilemeyeceğini söylemiş ve yanında yer almama nedenlerini anlatmış bulunduğumuzu, 68/1 -E Maddesi ile Geçici çıkarma cezasını kabul etmediğimizi dile getiriyor, kararın lehimize verilmesini talep ediyor, aleyhimize karar verilmesi durumunda adli makamlarda mücadelemize devam edeceğimi bilmenizi istiyoruz. Ayrıca yazımız ekinde belgelerle cd sunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Son olarak, CHP Mersin İl Disiplin Kurulu'na yapılan suçlamaların asılsız olduğunu ve verilen cezayı kabul etmediğini belirten partili, adli makamlarda hakkını arayacağını ifade etti.