Kocahasanlı Büyükşehir’den yatırım bekliyor

16 Eylül 2024 Pazartesi 17:10

Mersin’de yaz aylarında nüfusun katlandığı Erdemli ilçesi Kocahasanlı Mahallesi’nin yol ve altyapı eksikliklerinin Büyükşehir Belediyesince giderilmesine yönelik son talep CHP’li Meclis üyesi Mümin Çoban’dan geldi.

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin’in Erdemli ilçesi Kocahasanlı Mahallesinde yaz aylarında nüfus katlanırken alt ve üst yapı eksiklikleri hayatı zorlaştırıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde yapılan Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2024 Yılı Eylül Ayı Olağan Toplantısı II. Birleşiminde, Kocahasanlı’nın hizmet talepleri öne çıktı.

 

KIŞ ÖNCESİ YOL YAPIM TALEBİ

Bölge siyasetçilerinden CHP’li Meclis üyesi Mümin Çoban, yoldan altyapıya pek çok konuda destek talebinde bulundu. “Erdemli ilçesi Kocahasanlı Üçtepe arasındaki yolunun yapımı ile ilgili destek istiyoruz. Muhtarımız ile gezdik yolu, yapılması lazım” diyen Çoban, “Ayrıca Kocahasanlı Çiriş arasındaki yolda şarampoller çok kötü. Orası rampa olduğu için asfalt dökmüşüz ama bu kış geçerse yol bozulacak. Burayla alakalı ilgili daire başkanımızı aradım oda inceleyeceğini söyledi.

Yine Kocahasanlı’da Pirahmet Ömerçayır arasındaki yolumuz da bozuk olup yapılmasına ihtiyaç var.

 

DÖŞENEN PARKE ÇÖKMÜŞ!

Kocahasanlı’da camiinin yanına daha önce parke döşemişiz ama parke çökme yapmış, üzerine asfalt dökmemiz gerekiyor çünkü şuan başa bozuk.

Tabiye Mahallemizde Alata Caddesi üzerinde ki mezarlık olup buradaki yo da çok kötü. Yapılması lazım.

Yine Mustafakanlı diye bir sokağımız var burası Erdemli Belediyesi’nin sanıyordum ama 15 metrenin üzerinde olduğu için Büyükşehir’e aitmiş. Bu yol Erdemli ve Büyükşehir arasında kaldığı için yapılmamış, 400 metrelik yolun yapımı konusunda destek istiyoruz.

Ayrıca yine daha önce de söylemiştim Köypınarı Caddesi’ni yapımı ve kanalizasyon sorunu olan Narlı Sokak ile ilgili çözüm istiyoruz. MESKİ burayla ilgili daha önce ölçüm de yapmış” dedi.