Arka ayakları kesilmiş halde bulunan köpek yeni yuvasına kavuştu

16 Eylül 2024 Pazartesi 17:07

Haber Merkezi

 

Mersin'de bir apartmanda bitkin halde bulunan ve arka ayaklarının bilekten alt kısmının kesildiği tespit edilen köpek, Büyükşehir Belediyesine ait Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi'ndeki tedavisinin ardından yeni yuvasına kavuştu. Hem fiziksel hem de psikolojik durumu düzelen, yürüteç sayesinde de yürümeye başlayan 'Şirin' isimli köpeği İstanbul'dan bir hayvansever sahiplendi.

Temmuz ayında, ihbar üzerine bir apartman dairesinde yalnız olarak bulunan ve kurtarılan Terrier cinsi köpek bakım altına alınarak, 'Şirin' ismi konuldu. Arka ayaklarının bilekten alt kısmının kesildiği tespit edilen Şirin'e, ilk müdahale bakımevi personeli tarafından yapılarak, konforlu bir alan oluşturuldu. Haberleri gören ve köpeği bakımevinde ziyaret eden Sevil Kumaş, Şirin'in yürüteç ihtiyacını diğer hayvanseverlerle paylaştı. Bir hayvansever tarafından temin edilen yürüteç, bakımevi personeli tarafından Şirin'e takıldı. Yürütece kısa sürede alışan Şirin, yeniden rahatlıkla yürümeye başladı.

İstanbul'da yaşayan ve çoğunluğu ampute köpeklerden oluşan birçok köpeğin bakımını üstlenen hayvansever Işkın Moğol Alçı, Şirin'in sosyal medyaya yansıyan haberlerinin ardından Kaşlı Bakımevi ile temasa geçerek sahiplenme işlemlerini başlattı. İşlemlerin tamamlanmasının ardından özel nakil aracı gönderen Alçı, Şirin'e sıcak yuvasını açtı.