AKP’li başkanın polise talimatı tepki çekti

12 Eylül 2024 Perşembe 15:31

Tarsus’ta CHP’li belediyeye haciz işlemi yapıldığı esnada AKP İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu’nun polis memurlara ’alın bunları’ diye talimat vermesi gündem oldu. CHP’li Başarır, “Bu durum Tarsus Belediyesi’ne siyasi bir operasyon yapıldığının göstergesidir, kabul edilemez!” tepkisi verdi.

HEDİYE EROĞLU

 

Tarsus Belediyesi'nde, işçilerin bir önceki dönemden kalan yaklaşık 10 milyon TL'lik kıdem tazminatı alacakları nedeniyle haciz işlemi yapıldı. İşlem kapsamında belediye başkanının makam odasındaki masa ve koltuklar bile alındı.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Tarsus Belediyesi'ne avukat eşliğinde gerçekleştirilen bu işlemlerin, hukuki süreçler ve uzlaşma tekliflerinin göz ardı edilerek yapıldığını belirtti.

 

AKP’Lİ BAŞKANDAN POLİSE TALİMAT

Ancak haciz işleminin gerçekleştiği esnada olay yerinde gergin anlar yaşandı. Haciz görevlilerinin bölgede olduğu esnada, AKP Tarsus İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu'nun memurlara 'alın bunları' diye talimat verdiği görüntülendi. Kamuoyundan Altınsucu’ya tepki yağdı.

 

"SİYASİ BİR OPERASYON YAPILDIĞININ GÖSTERGESİDİR, KABUL EDİLEMEZ!"

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır olayın görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Başarır, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Mersin Tarsus Belediyemize yapılan haciz işlemi sırasında, AKP Tarsus İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu hazır bulunmuş ve devletin memurlarına "alın bunları" diyerek talimat vermiştir. AKP İlçe Başkanı kim oluyor da devletin güvenlik görevlilerine talimat veriyor ve hacze iştirak ediyor! Bu durum Tarsus Belediyesi’ne siyasi bir operasyon yapıldığının göstergesidir, kabul edilemez!"