Mersin’de büyük deprem tatbikatı

11 Eylül 2024 Çarşamba 17:00

Mersin, Adana, Konya, ve Niğde’de 12 Eylül günü 7.0 büyüklüğünde ‘Deprem tatbikatı’ yapılacak. AFAD’ın tatbikat senaryosuna göre Ecemiş Fay hattı kırılması ile birlikte Mersin’de 7.0 büyüklüğünde deprem olacak. Cep telefonlarına deprem uyarısı mesajı gönderilecek.

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 12 Eylül'de dört ilde eş zamanlı deprem tatbikatı yapılacak.Mersin, Niğde, Adana ve Konya'da gerçekleştirilecek tatbikat, 7 büyüklüğünde bir deprem senaryosuna dayanacak. Tatbikatın merkez üssü olarak Mersin'in Tarsus ilçesi ve Ecemiş fay hattı belirlenmiş durumda. Senaryoya göre, 7 büyüklüğünde bir depremin meydana gelmesi öngörülüyor.

 

4 ŞEHİR, 7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM TATBİKATI

Tatbikatın amacı, afet durumlarında şehirlerin hazırlıklı olmasını sağlamak ve kriz anlarında koordinasyonun nasıl yürütüleceğini test etmek.

AFAD'ın hazırladığı plana göre, tatbikat sırasında Mersin, Niğde, Adana ve Konya illerinin etkileneceği varsayılan afet durumunda, Antalya, Kayseri, Çorum, Sakarya, Ankara ve Eskişehir'den destek birimlerinin sevki planlanacak.

AFAD yetkilileri, tatbikata katılan tüm iller için hazırlıkların titizlikle yapıldığını ve gerçek bir deprem durumunda vatandaşların bilgilendirilmesi için kullanılan prosedürlerin test edileceğini ifade etti. Vatandaşların tatbikat hakkında bilgi almak ve olası endişeleri gidermek için AFAD’ın resmi kanallarından duyurulara dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.