CHP’li Seçer mecliste konuşma süresini kısıtladı

9 Eylül 2024 Pazartesi 18:16

Mersin’de seçildiği ilk dönem belediye meclis üstünlüğü muhalefetteyken 8 saati aşan toplantıları yapıp, “Gerekirse sabaha kadar konuşuruz” diyen CHP’li Vahap Seçer, ikinci döneminde çoğunluğu ele geçirince meclis toplantılarında ki konuşma süresini 3 dakikayla sınırladı.

Hediye Eroğlu

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da yapıldı.

Toplantı uzun bir konuşma yaptıktan sonra CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in gündem dışı konuşmalar bölümüne yönelik süre kısıtlama kararı alması ile başladı. Mersin’de seçildiği ilk dönem belediye meclis üstünlüğü muhalefetteyken 8 saati aşan toplantıları yapıp, “Gerekirse sabaha kadar konuşuruz” diyen CHP’li Vahap Seçer, ikinci döneminde çoğunluğu ele geçirince meclis toplantılarında ki konuşma süresini 3 dakikayla sınırladı.

Muhalefet bu duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine Seçer, belediyle başkanları ile grup sözcülerine ek süre verdiğini söyleyerek, meclis üyelerinden 3 dakikalık süre sınırlamasına uymasını istedi.