Çamlıyayla’dan Devlet Hastanesi için eksik tepkisi!

9 Eylül 2024 Pazartesi 18:03

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde bulunan Devlet Hastanesi’nde doktor ve malzeme eksikliği sıkıntı yaşandığı iddia edildi. Bölge sakinleri sosyal medya üzerinden yaşadıkları mağduriyete ilişkin yaptıkları paylaşımda yetkilileri göreve çağırdı.

Haber Merkezi

 

Mersin merkeze en uzak ilçelerden olan Çamlıyayla’da Devlet Hastanesi’nde doktor ve malzeme eksiğinin mağduriyet yaşattığı öne sürüldü.

Mersin’in en küçük ilçesi konumunda olan ve resmi verilere göre nüfusu 10 bin dolayında bulunan ancak yaz aylarında 250 bine kadar çıkan Çamlıyayla’nın en önemli sağlık kurumu olan Devlet Hastanesi’ne ilişkin eksiklik tepkisi yeniden gündeme geldi.  

Devlet Hastanesi’nde doktor ve malzeme eksikliği ile fiziki duruma ilişkin sıkıntı yaşandığı iddia edildi. Bölge sakinleri sosyal medya üzerinden yaşadıkları mağduriyete ilişkin yaptıkları paylaşımda yetkilileri göreve çağırdı.

 

“250 BİN KİŞİNİN SAĞLIĞI BİRKAÇ PRATİSYENE EMANET”

Vatandaşlar “Yazın Çamlıyayla’nın nüfusu 250 bini geçer. Çamlıyayla hastanesinde 4 veya 5 pratisyen hekim var. Haftanın 2 günü Perşembe ve Cuma günleri dahiliye uzmanı gelir. Diğer bölümlerde doktor yok. 250 bin kişinin sağlığı birkaç pratisyene emanet. İkinci kata gelen hastalar hep yaşlı. Asansörde bozuk yaşlılara merdiven çıkmak eziyet oluyor. Sorumlular bunu dikkate alıp alt katta bir oda vermeli. Uzman doktorlara gelenlerin hepsi yaşlı. Kimisinin ayağı sakat, kimisi merdiven çıkamıyor. Lütfen ilgilenin” diye konuştu.