Mersin’de sulama kanalları çocuklar için tehlike yaratıyor

9 Eylül 2024 Pazartesi 18:02

Mersin’in Akdeniz ilçesindeki sulama kanallarının çocuklar için tehlike arz ettiğini söyleyerek önlem alınması gerektiğini söyleyen Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Av. Sarıyıldız, ilgili kurum ve kuruluşları iş birliği yapmaya çağırdı.

Hediye Eroğlu

 

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Av. Hoşyar Sarıyıldız, Diyarbakır’da; 21 Ağustos’ta kaybolan ve günler sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın katledilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis toplantısında söz alan Sarıyıldız; “Narin kızımızın katledildiği bu olayda yaşananlar, etkin bir soruşturma yürütülerek, ilgili şahısların en ağır cezalandırılmasını gerektiren çok vahim bir olaydır. Bizler, bunun takipçisi olacağız. Demokratik kamuoyu, insan hakları aktivistleri bu konunun takipçisi olacaklar. Şunu belirtmek lazım ki; bu konuya hassasiyetle yaklaşılması, önceki dönemlerden kalan bazı eksiklerin yaşanmamasına dikkat edilmelidir” diye konuştu.

 

“GEÇMİŞ YILLARDA YAŞANAN ÇOCUK CİNAYETLERİNDE ETKİN SORUŞTURMALAR YAPILAMADI”

Sözlerini; “Ne yazık ki Narin kızımız, çocuk cinayetlerine dönük yaşadığımız ilk olay değil” şeklinde sürdüren Sarıyıldız; “Daha önce de Ceylan Önkol, Nihat Kazanhan gibi çocuk cinayetlerini de maalesef gördük. Fakat bu cinayetlerin etkin bir şekilde ne yazık ki soruşturmalarının yapılamadığına da şahitlik ettik. Bizler, yine Mersin’de katledilen Özgecan Aslan’ın da hemşerileriyiz.

Toplumsal anlamda idareciler ve ilgili mercilerin bu tarz elim olayların yaşanmadan önce farkındalık yaratması, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve çocuklara güvenli bir gelecek hazırlanmasıyla ilgili başta eğitim olmak üzere, çeşitli destek hizmetleri sunması önemli. Bizler, bir kez daha Narin kardeşimiz şahsında yaşamını yitiren çocuklarımıza Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu tür olayların yaşanmamasına dikkat etmemiz gerektiğini belirtiyoruz” ifadelerini kullandı.

Eş Başkan Sarıyıldız, kentte bulunan sulama kanallarında yaşanan boğulma vakalarına da dikkat çektiği konuşmasında; “Gerek Büyükşehir’e, gerek ilçe belediyesi olarak bizlere ve gerekse de asıl yetkili ve sorumlu olan Devlet Su İşleri’ne ve Valiliğe çağrıda bulunmak istiyorum. Gelin, hep birlikte kentimizdeki açık ve tehlike arz eden su kanalları ile ilgili ortak bir çalışma yürütelim. Bu konuda daha önce DSİ nezdinde Valiliğe de başvuruda bulunmuştuk fakat herhangi bir dönüş alamadık” dedi.