Köylerde turnuvalar nefes kesiyor

13 Ağustos 2024 Salı 17:29

Fındıkpınarı Futbol Turnuvasında 5’inci hafta maçlarının oynanması ile çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu. Ayvagediği turnuvasında ise maçların iptalinden dolayı 4. hafta maçları oynandı ve çeyrek finale çıkacak takımlar önümüzdeki hafta belli olacak.

Mersin’de her yıl geleneksel olarak düzenlenen köyler arası futbol turnuvaları sürüyor. Bu kapsamda yıllarca Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen ancak bu yıl Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen ‘Mahalleler Arası Geleneksel 30 Ağustos Zafer Kupası Ayvagediği Futbol Turnuvası ile Büyükşehir’in düzenlediği Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası tüm hızıyla sürüyor.

 

FINDIKPINARI VE ÇAVAK ÇEYREK FİNALE YÜKSELDİ

Köyler arası turnuvada 5. hafta oynanan maçlar nefes kesti ve bu maçlar sonucunda gruplardan çeyrek finale çıkan yükselen takımlar belli oldu. Gruptan lider olarak çeyrek finale yükselen Fındıkpınarı gruptaki son maçında Tepeköy karşısında 2-1 kazanan taraf oldu. Gruptan 2. sırada çıkan bir diğer takım Çavak ise rakibi Gökçebelen karşısında 3-0 gibi net bir skorlar kazandı. Grupta hiçbir hedefi olmayan iki takımın karşılaştığı maçta Çevlik-Uzunkaş karşısında 3-0 kazandı.

 

KALEKÖY LİDER OLARAK ÇIKTI

5. Haftanın açılış maçında A grubundan lider olarak çeyrek finale yükselen Kaleköy-Sarılar karşısında 3-1 kazanmayı başardı. Gruptan 2. olarak çeyrek finale yükselen Menteş ise rakibi Bozön karşısında 2-1 kazanan taraf oldu. Gruptan çıkma şansını haftalar öncesinden kaybeden Doğançay ise rakibi Turunçlu karşısında 3-0 kazandı.

 

ÖLÜM GRUBUNDAN ÇIKANLAR ZEYBEKLER VE KUYULUK OLDU

Turnuvanın en dikkat çeken gruplarında biri olan B grubunda oynanan maçlarda açılış maçında Tol- Çiftlikköy karşısında 3-0 kazandı. Gruptan 2. olarak çeyrek finale yükselen Kuyuluk ise zorlu maçta Kocavilayeti 2-0 yenmeyi başardı. Zorlu grupta lider olarak çeyrek finale yükselmeyi başaran Zeybekler ise rakibi Değirmençay karşısında 4-0 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı.

 

ESKİ MEZİTLİ VE EMİRLER GRUPTAN ÇIKAN TAKIMLAR OLDU

Son maçlardan sonra rekabetin zirve yaptığı D grubu maçlarında lider Eski Mezitli- Kocayer karşısında 2-0 kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. Gruptan 2. olarak çıkan Emirler ise Davultepe karşısında 3-1 galip gelen taraf oldu. Grupta hedefsiz olan Akarca ise son maçta Karahacılı karşısında 3-0 kazandı

 

AYVAGEDİĞİNDE KRİTİK HAFTA

18 takımın yarıştığı ve köyler arasında rekabet yaratan Ayvagediği Turnuvasında 4. Hafta maçları oynandı. Maçların iptalinden dolayı bir hafta ertelenmeli devam eden Ayvagediği turnuvasında 4 hafta sonuçları şu şekilde. A grubunda Burhanlı rakibi Musalıyı 5-1 yendi. Grubun diğer maçında Çavuşlu-Yanpar karşısında 3-2 kazandı. Grubun son maçında ise Güzelyayla- Arslanköy karşısında 3-0 kazandı.

 

B grubunda oynanan maçlarda Arpaç- Doruklu karşısında 4-1 kazanmayı başardı. Kavaklı ise Kaşlı karşısında 5-0 gibi net bir skorla galip gelen taraf oldu. Grubun son maçında Gözne rakibi Aladağ karşısında 6-2 gibi farklı bir skorla kazandı.

C grubunda oynanan maçlarda ise Ayvagediği- Buluklu karşısında 2-0 kazandı. Horozlu ise rakibi Camili karşısında 2-1 kazanan taraf oldu. Grubun son maçında Değirmendere- Kuru karşısında 8 gibi farklı bir skorla kazandı.

 

İLK KEZ SÜPER KUPA FİNALİ OYNANACAK

Öte yandan bu yıl Toroslar’da şampiyon olan takım, Fındıkpınarı 30 Ağustos Zafer Kupası Futbol Turnuvası’nın şampiyonu ile süper kupa finali maçı oynayacak.