Seçer ve Boltaç’a tepki; Verdiğiniz sözleri tutun

7 Ağustos 2024 Çarşamba 15:35

Hidroelektrik santrale direnişi ile gündem olan Tarsus Boğazpınar halkı, bitmek bilmeyen ‘ulaşım’ sorunları için Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir’in verdikleri sözde durmasını bekliyor.

Haber Merkezi

 

Tarsus’a bağlı birçok köy ya da yeni ismiyle “mahalle” bulunuyor. Bunlardan birisi olan Boğazpınar, bitmek bilmeyen ‘ulaşım’ sorunları için Tarsus Belediyesi ve Mersin Büyükşehir’in verdikleri sözde durmasını bekliyor.

Çukurova Bülten’den İsmail Sarp Aykurt’un haberine göre köyün tüm dengesini bozan ve köylünün mücadele ederek cevap verdiği HES projesinin köye ve ekolojik dengeye verdiği zarar ayrı bir tartışma konusu olsa da Boğazpınarlıların yaşadıkları sorunlar bitecek gibi durmuyor. “Seçim dönemlerinde” oy dilenen siyasetçilerin peşlerinden ayrılmamasına alışkın köylerden biri olan Boğazpınar’da halk ulaşım ve yol sorunlarıyla boğuşmaya devam ediyor.

 

KÖYLÜ ŞİKAYETÇİ

Seçim dönemlerinde her türlü “kolaylığı” sağlayan adaylar, seçim sonrasında gelen “zafer sarhoşluğuyla” birlikte sözlerinin büyük kısmını unutmuş ya da ertelemişe benziyor.

Bu örneklerden yalnızca birisi olan Boğazpınar Köyü sakinleri ise hem yollarının kötü durumu hem de köylerine ulaşım olmaması nedeniyle uzun zamandır çözüm bekliyor.

Çukurova Bülten‘e konu hakkında bilgi paylaşan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer ile Tarsus Belediyesi Başkanı Ali Boltaç’ın verdiği sözlerini “hatırlaması” mesajı veren köy halkı durumdan oldukça şikayetçi.

 

“SEÇİM DÖNEMİ BİTİNCE VERİLEN SÖZLER DE GEÇERLİLİĞİNİ YİTİRDİ”

Köy içerisindeki yolların Tarsus Belediyesi’nin, köy dışındaki yolların ise Mersin Büyükşehir’in sorumluluğunda olduğunu anımsatan köylüler, “Anlaşılıyor ki seçim dönemi bitince verilen sözler de geçerliliğini yitirdi” diye konuşuyor.

Boğazpınar Köyü Muhtarı Mesut Anbaroğlu, mazbata aldıktan sonra hızlıca Büyükşehir’e dilekçe verdiklerini, hem yolun genişletilmesi hem de ulaşımın artık sorun olmaktan çıkarak buraya otobüs ya da minibüs seferlerin başlatılması için konuştuklarını ancak bu taleplerinin “reddedildiğini” aktardı.

 

“SENİN GÖREVİN VİRAJLI VE DAR OLAN YOLU GENİŞLETMEK DEĞİL MİYDİ?”

Anbaroğlu şöyle konuştu: “Çamlıyayla-Ankara yolu üzerinden gelen, Kurtçukuru üzerinden ayrılan yolun virajlı ve dar olmasından dolayı yolun genişletilmesi, asfalt yapılması gibi gerekçelerle talepte bulunduk. Ulaşım için yaptığımız talebe ise, ‘Mersin-Adana tren hattı ulaşıma kapalı olduğundan dolayı otobüslerimiz Mersin-Yenice arasında hizmet vermektedir. Şu an mevcut otobüsümüz elimizde olmadığından dolayı ve belirttiğiniz güzergahta yolun dar olmasından dolayı uygun görülmemiştir’ diye bir cevap geldi. Hatta verdiğim şikayete karşılık şikayet aldık, diyebilirim. Mazeret bulunuyor yani…”

“Boğazpınar mahallesi içerisinde geriye dönük parke çalışması yapıldı. Yerleşim alanında, mahalle içerisinde depremden dolayı genişleme olduğundan dolayı asfaltlama ya da parke hangisi uygunsa yapılması gerekiyor, dedik. Ne parke var kimi yerlerde ne de başka bir şey. Ek olarak bir sorundan daha bahsedeyim. Karasu’dan Gülek mevkiine MESKİ ekipleri çalışıyor. Köyümün içerisinden geçen Cevizli’den anayol üzerine çıkan anayolun asfaltlaması yapıldı. Ancak Cevizli’den geçen parke MESKİ çalışmasından dolayı bozuldu. Buranın yeniden yapılmasını istedik. Orada ciddi sayıda hane var. Hala sürüyor bu talep… Mahalle içerisine Tarsus Belediyesi bakıyor, anayola ise Mersin Büyükşehir”.

 

“DARIPINARI ÇALIŞIYOR, ULAŞIMI BİR BURAYA GETİREMEDİLER”

Köylerinin “turistik” niteliklerini de hatırlatan Boğazpınarlı köylüler ise bir araya geldikleri köy kahvesinde, köylerine ulaşım olmamasını büyük tepkiyle karşılıyor ve “Büyükşehir’in limon isimli küçük araçları çalışıyor, biz büyük otobüs istemiyoruz ki bir tane minibüs bile verseler, haftada 3 gün gelse yeter” diyor.

Öte yandan Muhtar Anbaroğlu, ulaşımda yaşadıkları sıkıntılar hakkında Başkan Yardımcısı Muzaffer Sadık Güngör ile de görüşme yaptığını, daha sonra Ali Boltaç ile toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

“SÖZ VERMİŞTİNİZ”

Anbaroğlu, Tarsus Belediye Başkanı Boltaç’a, “Söz vermiştiniz seçim çalışmasında. Buranın en büyük sorunu ulaşım. Bana ‘evet muhtarım ben söz verdim’ denildi; ayrıca daire başkanına not al’ diye de uyarıda bulunuldu. ‘Bu mağduriyet giderilecek’ sözleri edildi. Sonra bana ‘2-3 ay müsaade et’ dedi. Bu, belediye meclis toplantısında oldu ve öyle de kaldı. Bana bunun için Mersin ile görüştüklerini ama bir gelişme olmadığını da ilettiler.

Boğazpınar halkı Tarsus ve Mersin Belediyelerinin başında bulunan Boltaç ve Seçer’den haklı taleplerini yerine getirmelerini isterken, uzun zamandır giderilmeyen mağduriyetlerinin “ertelemeden ya da başka bir bahaneye sığınılmadan” çözülmesini bekliyor.